Novosti
KONVENCIJA MOSTA "POKRET OSTANKA"

Predstavili prijedloge kako poboljšati stanje u poljoprivredi, demografiji, pravosuđu, poduzetništvu...
Objavljeno 24. veljače, 2018.

Osijek je u subotu bio domaćin konvencije Mosta Nezavisnih lista pod nazivom „Pokret ostanka“. Na njoj su predstavili svoje prijedloge kako poboljšati stanje u poljoprivredi, demografiji, pravosuđu, poduzetništvu, energetici, gospodarenju otpadom i javnoj upravi.
Predsjednik Mosta Božo Petrov je rekao kako je hrvatska demografska slika porazna, i da su njihovi prijedlozi način ne samo kako zadržati ljude u zemlji, nego i kako vratiti one koji su već otišli. Kao poteze koje treba učiniti navodi delimitiranje roditeljskih naknada i rad na pola radnog vremena do desete godine života djeteta.
- Isto tako treba uvesti dječji doplatak za djecu iz obitelji sa četvero i više djece, neovisno o imovinskom cenzusu. Radno vrijeme vrtića treba prilagoditi radnom vremenu roditelja , a sufinanciranje prijevoza učenika i nabavke udžbenika vratiti na nacionalnu razinu“, rekao je Petrov.
Govoreći o poljoprivredi Tomislav Žagar, nezavisni saborski zastupnik u Klubu Mosta da je Hrvatskoj nužna bolja organizacija raspolaganja i kontrole poljoprivrednog zemljišta.
- To treba napraviti kako se ne bi događalo da neki koji su zemlju dobili u zakup ju daju u podzakup, a  ne obrađuju je, dodao je Žagar.J.N.

Možda ste propustili...