Sport
U NEDJELJU CIBALIA - RUDEŠ

Bartolović: U lošem terenu ne trebamo tražiti alibije
Objavljeno 24. veljače, 2018.
Razmišljali su u Vinkovcima uputiti zahtjev HNS-u za odgodom susreta

U nedjelju u Vinkovce stiže direktan konkurent Cibalije u borbi za ostanak u ligi - momčad Rudeša. Cibalia, kada je riječ o osvojenim bodovima, nije dobro krenula u nastavak sezone, ali prikazana igra daje za pravo kako će se “rulet” okrenuti i na vinkovačku stranu. Trener Mladen Bartolović uoči dolaska Rudeša u Vinkovce prilično je opterećen uvjetima koji bi mogli vladati u nedjelju. Teren u Vinkovcima nije dobar za igru, zato je u petak odveo igrače u Osijek gdje su trenirali na terenu Akademije Krpan&Babić. Razmišljali su i u Cibaliji o zahtjevu za odgodom. Teško će biti igrati na njemu. Stoga će odluka biti donesena uoči termina za kada je zakazan početak susreta.

- Bilo je dosta padalina pa će teren možda biti još teži za igru nego protiv Hajduka. Međutim, u tome ne treba tražiti nikakva opravdanja ili alibije. Bit će isti uvjeti za nas i za Rudeš. Samo je pitanje tko će se bolje na njemu snaći.

Bodovi se nakon dva poraza u Vinkovcima čine imperativom. Posebice jer je riječ o “derbiju začelja”.

- Nitko nije očekivao dobre rezultate Istre i Rudeša na početku sezone, a koji su jako dobro odigrali utakmice i uzeli bodove, dok smo mi ostali s istim brojem bodova kao i na kraju prvoga dijela sezone. Rudeš ima svoje kvalitete, svjesni smo da nam neće biti lagano i da ćemo se morati itekako potruditi da bismo došli do bodova. Na nama je da isperemo gorak okus nakon početna dva poraza i da protiv Rudeša osvojimo sva tri boda.

U prethodna dva susreta Cibalia je protiv Rudeša osvojila četiri boda. Ostvarena je jedna pobjeda uz remi u Zagrebu. Pobjeda bi mnogo toga pokrenula i u međusobnom srazu dala prednost Cibaliji.

- Igrači vrlo dobro znaju da su bodovi u ovakvim utakmicama važniji. Svaka pozitivna trema, prema mome mišljenju, dobro je došla. U protekle dvije utakmice protiv Rudeša igrali smo jako dobro, mogli smo, uz malo sreće, u objema pobijediti. Nadam se da ćemo slaviti u nedjelju i tako razveseliti navijače - rekao je Bartolović.

Među najstandardnijim igračima u Cibaliji je Marko Karamarko. Desni bočni igrač, od čije igre u oba smjera ovisi dosta toga. Karamarko se zna upisati i u strijelce, a golovi su i ovaj put potrebni.

- U ovoj situaciji u kojoj smo, mi nemamo vremena za drugačije razmišljanje osim da se u nedjelju "bacimo na glavu" i odigramo maksimalno koliko nam to tijelo dopusti i "gristi" 90 minuta pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Teren je takav kakav jest, na to ne treba trošiti riječi. Nismo na boljemu niti trenirali otkako smo se vratili iz Medulina, ali to nam nije nikakav izgovor da u nedjelju ne damo svoj maksimum - rekao je desni branič Cibalije.

Antun GRGIĆ

23. kolo

SUBOTA

17 sati

Hajduk - Slaven Belupo

NEDJELJA

15 sati

Cibalia - Rudeš

17 sati

Rijeka - Dinamo

PONEDJELJAK

16 sati

Inter Zaprešić - Istra 1961

UTORAK

15 sati

Lokomotiva - Osijek

CIBALIA  - RUDEŠ

Početak: Nedjelja, 15 sati

Brkić-Čondrić

Karamarko - Grujević

Peričić - Borevković

Soldo - Mesarić

Rubić - Pavić

Muženjak - Galilea

Plum - Segado

Kordić - Anderson

Vitaić - Lulić

Galić - Fazli

Dabro - Budimir

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana