Sport
ZIMSKI UVJETI

Treninzi u blatu
Objavljeno 24. veljače, 2018.
Očekivao sam da ćemo s Lokomotivom igrati u Maksimiru, rekao je Zekić

Muku muče Osječani posljednjih dana kada su u pitanju uvjeti za trening. Travnati pomoćni teren u lošem je stanju pa je trener Zoran Zekić prisiljen tražiti alternativna rješenja. Trenira se malo na igralištu Metalca na Bikari, a više na terenu s umjetnom travom stadiona u Gradskom vrtu.

Pogled u nebo

- Posljednji trening odradili smo na prirodnoj travi pomoćnog terena ili bolje da kažem u blatu. Nije lako, ali snalazimo se, a vrlo sam zadovoljan kako su dečki radili cijeli ovaj tjedan - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Odgoda utakmice s Lokomotivom ipak nije dobrodošla bez obzira na to što je logičan potez glede uvjeta koji bi vladali na terenu u Kranjčevićevoj.

- Očekivao sam kako ćemo igrati u Maksimiru taj susret. Vjerojatno se moglo igrati tamo, a zašto ta opcija nije uzeta u obzir, stvarno ne znam niti se želim opterećivati time. Nema nam druge nego se prilagoditi situaciji u kojoj se nalazimo. Odigrat ćemo danas utakmicu protiv naše druge momčadi, u ponedjeljak ćemo odraditi trening prema planu i čekati daljnje odluke povjerenika za natjecanje oko našeg susreta s Lokomotivom - priča trener bijelo-plavih.

Naime, prema sinoptičarima, sljedećeg tjedna temperature će se spuštati znatno ispod ništice, a najavljen je i novi snijeg, pa nije isključena još jedna odgoda okršaja s “lokosima”.

Proširen kadar

Ipak, iz jednog apsekta odgoda je dobra stvar. Naime, do utorka Zekić bi na raspolaganju mogao imati sve raspoložive snage, što već prilično dugo nije bio slučaj.

- Kapetan Borna Barišić uključio se u normalan rad, i to je dobra vijest. Podnio je dobro posljednje treninge bez obzira na podlogu, pa vjerujem kako su njegovi problemi s ozljedom stvar prošlosti - govori Zekić.

Dakle, igrački kadar mu se proširio ne samo dolaskom Milovića i Pervana nego i oporavkom kapetana. Jedini koji je pod upitnikom zbog ozljede ostao je Domagoj Pušić.

- Milović je odličan, Pervan pun energije, ohrabruje me sve to, uvjeren sam kako ćemo u nastavku sezone biti jači nego što smo bili u prva dva nastupa protiv Dinama i Rijeke - optimističan je Zekić.

Ipak, iako se biranim riječima referirao o zimskim pojačanjima, nevoljko je trener govorio o tome hoće li već u utorak protiv Lokomotive (ako se bude igralo, nap. a.) netko od tih igrača dobiti priliku od prve minute.

- Mislim da neću praviti nekakve posebne promjene u momčadi. Novopridošli igrači tek se uklapaju u zahtjeve naše igre, pa neću brzati s njihovim uvođenjem u momčad - poručuje kormilar osječkog prvoligaša.

Može se očekivati kako će sigurno “unutra” biti Barišić jer se njegov povratak na lijevu stranu obrane željno očekivao s obzirom na to da objektivno Zekić i nema pravo alternativno rješenje za tu poziciju. Probao je s Bočkajem, i to nije baš dalo željeni rezultat, a protiv Rijeke tamo je instalirao Šoršu, čime se unaprijed odrekao nekakvog napadačkog doprinosa. Šorša je korektno odradio obrambeni dio, ali Barišić je ipak najbolje što Osijek može ponuditi na toj poziciji u oba smjera, pa je njegov povratak vrlo značajan bez obzira na to što mu nedostaje utakmica, pa mu forma možda nije na željenoj razini. Uostalom, ipak je on i kapetan te momčadi.

Dalibor KELER

Barišić

KAPETAN JE POČEO NORMALNO TRENIRATI

DANAS PROTIV DRUGE MOMČADI

Izostanak prvenstvenog susreta s Lokomotivom trener Zoran Zekić odlučio je nadomjestiti prijateljskim susretom protiv druge momčadi bijelo-plavih koja je u završnoj fazi priprema za nastavak sezone u Trećoj HNL istok. Susret će se odigrati danas (subota) na Bikari s početkom u 13 sati. D.Kl.

Najčitanije iz rubrike