Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Slavonski derbi u Novoj Gradiški
Objavljeno 24. veljače, 2018.

Ovoga tjedna odbojkaši Mursa-Osijeka napravili su veliki korak prema osvajanju 3. mjesta u Superligi. Pobjeda nad izravnim konkurentom u Gradskom vrtu donijela je i šest bodova prednosti u odnosu na Rijeku s kojom će četiri dana kasnije ponovno odmjeriti snage, ali ovaj put na Kvarneru. U sklopu 10. kola, u nedjelju (18 sati), momčad Davora Meringera može i teoretski potvrditi “tricu”.

- Svojim igrama zaslužili smo ovu situaciju. U Rijeci bi za teoretsku potvrdu bio dostatan i bod, ali bez obzira na ishod, treće mjesto neće nam izmaknuti. Prije četiri dana slavili smo u tri seta, a prethodna dva susreta išla su u pet. Smatram da smo trenutačno i u boljoj formi, stoga imamo razloga za optimizam - smatra Ivan Matoković koji je u prethodnom obračunu bio i najveća opasnost za riječku obranu. Dan ranije, u 1. skupini igraju Mladost (Zagreb) - Mladost Ribola Kaštela.

Kod odbojkašica na programu je 9. runda, a ona u 2. jakosnoj skupini donosi i slavonski obračun. U nedjelju (18) će Nova Gradiška ugostiti Osijek, gdje gošće moraju tražiti tri boda, dok domaće još uvijek čekaju na prvu ovosezonsku pobjedu.

- Ako želimo ostati u igri za ostanak u Superligi do kraja ne smijemo napraviti krivi korak. Dobra vijest je da bismo trebali nastupiti s najjačim kadrom, stoga očekujem i prvu pobjedu u drugom dijelu natjecanja - kaže Miroslav Đekić, trener odbojkašica s Drave, koje će sa zanimanjem pratiti ishod subotnjeg dvoboja između Olimpika (Zagreb) i Poreča.

Odbojkašice Enne Vukovar predvode treću jakosnu skupinu, a u sklopu 9. kola gostuju kod četvrtoplasiranog Zadra (subota, 17), a još igraju Drenova - Brda (Split). Lider četvrt skupine Đakovo je gost rovinjskog Rockwoola (subota, 17), a još igraju Azena velika Gorica - Kostrena. N. Benčina

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike