Crna kronika
TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD VELIKE

Žena poginula nakon što su ju na cesti udarila dva automobila
Objavljeno 23. veljače, 2018.

DRAGA

Sedamdesetšestogodišnja žena smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, oko 17.45, u mjestu Draga, nedaleko od Velike. “Izlazila je iz dvorišta i gurala je 'tačke'. Kretala se iz Drage u pravcu Biškupaca kada je u jednom trenutku na nju s leđa naletio automobil Škoda”, prepričavaju mještani koje smo zatekli u blizini mjesta nesreće. Kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije je zbog loše vidljivosti vozač Škode prednjim dijelom vozila udario u pješakinju, pri čemu je odbačena na vjetrobransko staklo. Nakon što je automobil prešao 10-20 metara, žena je pala na drugi automobil koji je dolazio ususret iz pravca Biškupaca.

- Bilo je strašno. Nesretna žena davala je znakove života kad je hitna došla, ali je vrlo brzo preminula – prepričavaju nam mještani teško suzdržavajući suze za svojom sumještankom. Cesta kroz Dragu tijekom policijskog očevida bila je zatvorena za promet.

- Tridesettrogodišnji vozač, osobnog automobila požeške registracije, zbog neprilagođene brzine naletio je vozilom na pješakinju. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu - doznajemo iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Istoga dana u Požeško-slavonskoj županiji dogodile su se još tri prometne nesreće. Srećom, u njima nije bilo ozlijeđenih osoba. Već u rano jutro, oko 5.40, u Novim Bešincima sudarili su se automobil i kamion. Nesreća se dogodila jer se 35-godišnji vozač automobila Volkswagen nije uspio zaustaviti zbog neprilagođene brzine pa je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio kamiona Mercedes kojim je upravljao 33-godišnjak. Vozač je kamiona u tom trenutku smanjio brzinu kako bi skrenuo udesno. Vozač automobila dobio je kaznu zbog vožnje neprilagođenom brzinom, ali i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Istoga je dana, oko 7.15, u Vidovcima došlo do udara bočnog poklopca prtljažnog prostora autobusa u stup nosača prometnih svjetala. Naime, dok je autobus slavonskobrodskih registracija prolazio pored stupa, otvorio mu se poklopac prtljažnika. Prijavu je dobio 63-godišnji vozač koji je bio dužan, prije nego što je krenuo na put, zatvoriti i učvrstiti sve pokretne dijelove nadogradnje vozila. U Jakšiću se, oko 12.30, 31-godišnji vozač Volkswagena osječkih registracija nije uspio zaustaviti zbog neprilagođene brzine pa je udario prednjim dijelom vozila u stražnji dio Hyundaija kojim je upravljala 37-godišnjakinja.AGM Kruna/S.Lacić

PAZITE KAKO VOZITE

S obzirom na snježne padaline, smanjenu vidljivost i pad temperature, iz Policijske uprave požeško-slavonske upozoravaju sudionike u prometu da više paze.

- Upravljanje je vozilima u takvim uvjetima otežano i  potreban je dodatni oprez zbog povećane opasnosti od prometnih nesreća, što potvrđuju događaji prethodnoga dana - izjavio je Goran Matijević iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike