Svijet
UHITILA IH ŠPANJOLSKA POLICIJA

Srpski vojni piloti švercaju drogu iz Afrike u Europu
Objavljeno 24. veljače, 2018.

Španjolska policija razbila je međunarodni lanac krijumčarenja drogom između Maroka i Španjolske, i pritom uhitila 18 osoba, među kojima i dvojicu bivših srpskih vojnih pilota koji su helikopterom prevozili drogu, a prema pisanju španjolskih i marokanskih medija, riječ je o lancu specijaliziranom za krijumčarenje hašiša na europsko narkotržište. Prema pisanju Euro Weekly Newsa, uhićeni srpski piloti stručnjaci su za noćno letenje na niskim visinama i bez osvjetljenja, jer tako prolaze neprimjećeni.

- Srpski je pilot iskusan, u pitanju je bivši pripadnik oružanih snaga i jedan je od najaktivnijih u slanju droge od Maroka do Španjolske zračnim putem. Ima oko 60 godina i na tisuće sati letenja. Sposoban je letjeti u punoj brzini kroz Gibraltarski prolaz u helikopteru bez svjetala, po mraku, samo uz pomoć naočala za noćno promatranje – prenose srpski mediji španjolske, koji doznaju kako je Civilna garda uočila srpskog pilota kada je spuštao helikopter na jednu farmu u Španjolskoj.

- Tamo su bila dva muškarca koji su čekali preuzeti pošiljku, ali je pilot shvatio da je otkriven i uspio se oslobodi tereta bacivši ga u more. Policija je tada bez uspjeha pretražila helikopter. Pilot je napustio farmu i krenuo prema Maroku, ali se ubrzo nakon toga vratio na drugo mjesto, gdje je i uhićen - opisuju španjolski mediji.

Nekoliko dana ranije, srpski pilot stigao je u Sevillu iz Švicarske gdje ima prebivalište. Mediji nagađaju kako jedan toliko stručan i sposoban pilot poput njega može naplati i 100.000 eura po letu, jer njegov je posao bio “samo da preuzme robu, odveze ju i ide kući”.

- Jako je teško otkriti takvu vrstu leta, jer su piloti jako iskusni, nisko lete po mraku i strašno su brzi – kažu španjolski policajci koji su sudjelovali u akciji koja je počela još prošle godine.M.Flego

Možda ste propustili...

UN O SREBRENICI 29 GODINA PREKASNO

Rezolucija ljuti Vučića i Dodika

POVIJESNO SUĐENJE BIVŠEM PREDSJEDNIKU

Trump cijeli mjesec na sudu zbog podmićivanja

Najčitanije iz rubrike