Osijek
OKRUGLI STOL O REGULACIJI PROMETA

Sve više stanovnika Gornjeg grada traži naplatu parkiranja
Objavljeno 24. veljače, 2018.

U maloj dvorani Vijeća Gradske četvrti Gornji grad jučer je održan okrugli stol o problemima regulacije prometa i parkiranja motornih vozila koji muče stanovnike središta Osijeka, a na kome su sudjelovali vijećnici Gradske četvrti, predstavnici Grada Osijeka i građani.

- Nakon što smo već duže vrijeme dobivali upite građana za cijeli niz otvorenih pitanja vezanih uz promet u sjedištu Osijeka, parkiranja, pitanja njegove naplate, pitanja hoće li neka ulica biti dvosmjerna ili jednosmjerna, te zagušenja prometa, odlučili smo čuti mišljenje svih zaiteresiranih kako bismo mogli nastupiti zajednički prema institucijama koje su odgovorne za rješavanje ovih pitanja - tim je riječima Ivica Završki, predsjednik Vijeća GČ Gornji grad, otvorio okrugli stol.

Na skupu u Gradskoj četvrti Gornji grad bili su nazočni i Siniša Gregoran, vršitelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu, te Zdravko Orešković, voditelj Odsjeka za promet Grada Osijeka. Iz Policijske uprave osječko-baranjske, točnije Službe za sigurnost cestovnog prometa, nije nitko došao, iako je i njima bio upućen poziv za sudjelovanje na ovom okruglom stolu.

Objašnjavajući o kakvim je sve zahtjevima građana riječ, Završki je spomenuo kako neki građani traže da im se naplaćuje parkiranje ne bi li ikako mogli već jedanput parkirati u blizini svoje kuće. Drugi pak upozoravaju da nakon 15 sati nema komunalnih redara, što je znak mnogima da parkiraju kako hoće, a to također onemogućuje stanarima parkiranje u blizini svoga doma. Podsjetio je da je Osijek jedan od rijetkih gradova koji ima koncesionara koji se bavi poslom naplate parkiranja. No, problem je u tome što se koncesijski ugovor ne može lako mijenjati, upozorio je Završki.

Među brojnim inicijativama građana i ona je da se u Zadarskoj ulici, zakrčenoj brojnim automobilima zaposlenih u Županiji i Osnovnoj školi sv. Ane, uvede sustav naplate parkiranja motornih vozila kako bi i njezini stanovnici ondje mogli parkirati svoja vozila. Slične inicijative dolaze i iz Ulice sv. Ane, Dubrovačke na potezu od Pejačevićeve do Ružine ulice, te Naselja Stanka Vraza, koje već jako dugo služi kao neslužbeni parking groblja sv. Ane. Stanovnici Pejačevićeve traže da se zaustavi kaos s parkiranjem, a problema ima i u Jägerovoj ulici, gdje na ista parkirališna mjesta reflektiraju i profesori i stanari. D. Celing

Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

Najčitanije iz rubrike