Osijek
ZAGREBAČKI INSTITUT ZA EUROPSKE I GLOBALIZACIJSKE STUDIJE

Prvi Forum ICT-društva u Osijeku
Objavljeno 23. veljače, 2018.

Utjecaj tehnološke dimenzije globalizacije na naše društvo i razvojne prilike koje se time otvaraju, opširna je tema prvog Foruma ICT-društva, koji će se 23. ožujka održati u Osijeku. Nositelji su cjelokupnoga projekta zagrebački Institut za europske i globalizacijske studije te Osijek Software City. “Forum zagovara stvaranje povoljne poduzetničke klime, reformu obrazovnog sustava te poboljšanje zakonodavnog okvira za ulaganje i razvoj ICT sektora. Želimo pokrenuti stručnu raspravu o mogućnostima koje nudi ICT za zaustavljanje iseljavanja mladih iz Slavonije i Hrvatske”, izjavio je Anđelko Milardović (na slici), utemeljitelj Instituta za europske i globalizacijske studije.

Na forumu će domaći startupi, tvrtke i udruge, akademska zajednica, lokalne vlasti i ministarstva raspravljati i predlagati rješenja za jačanje sektora informacijskih i komunikacijskih tehnologija u Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i cijeloj Hrvatskoj.

Program Foruma podijeljen je u četiri panela: 1) Digitalna ekonomija, digitalni marketing i decentralizacija; 2) Inovacija kao motor razvoja organizacija i lokalnog društva; 3) Lokalni pristupa regionalnom i međunarodnom poslovanju; 4) Povlačenje sredstava iz EU fondova za ICT sektor. Forum su pismima potpore i sudjelovanjem u organizacijskom odboru podržali su svi ključni akteri: Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo uprave, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, FERIT, Ekonomski fakultet, HGK i Hrvatski sabor.

Rane prijave za Forum primaju se do 1. ožujka. Svi zainteresirani više o programu, panelistima, mogućnostima sudjelovanja i kotizacijama mogu naći na www.fitd.com.hr. Mr.M.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana