Regija
PRVI MEMORIJALNI ŠTAFETNI ULTRAMARATON

Od Velikog do Malog Vukovara
Objavljeno 23. veljače, 2018.

SLATINA

Čak 330 kilometara prevalit će sudionici Prvog memorijalnog štafetnog ultramaratona Vukovar - Sunja pod nazivom “Od Velikog do Malog Vukovara”, koji organiziraju Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” Slatina, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, Ekstreme team Baraberi Belišće, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” i rekreativci grada Našica.

Prema riječima predsjednika slatinske udruge Pave Tutenova, “Glasnici istine” spojili su dva herojska grada, odnosno čelne ljude Općine Sunja i Grada Vukovara, koji su izrazili veliku podršku spomenutom ultramaratonu. Tutenov je o pripremama za taj “trkački događaj godine” izvijestio i gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, koji je također bezrezervno podržao inicijativu za njegovo održavanje.

Start memorijalnog maratona planira se u petak, 23. ožujka, ispred Križa na ušću Vuke u Dunav u 21 sat, a cilj je u Sunji dva dana kasnije, u nedjelju 25. ožujka, u 12 sati. Sudionici utrke, među kojima se očekuje da će biti i devet članova Udruge “Glasnici istine”, kroz Slatinu bi trebali proći 24. ožujka oko podneva. Dočekat će ih s okrjepom predstavnici HVIDR-e Slatina na čelu s predsjednikom Ilijom Nikolićem, a članovi Udruge “Motiv” Slatina svoj doprinos iskazat će trčanjem jedne dionice na području grada. Za vrijeme boravka u Slatini “Glasnici istine”, zajedno s predstavnicima Grada, položit će vijenac na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku 136. slatinske brigade. P. Žarković

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike