Regija
NOVI OPĆINSKI PROJEKTI

Dvije gospodarske zone i Tematski park
Objavljeno 24. veljače, 2018.

MAGADENOVAC

Općina Magadenovac pozornost javnosti privukla je najavom da je u svome proračunu za ovu godinu osigurala 150.000 kuna kojima bi pomogla šest do sedam mladih obitelji koje se odluče kupiti kuće u nekom od naselja na njezinu području. Za tu će namjenu svaka mlada obitelj, a u kojoj su supružnici u dobi do 40 godina, dobiti nepovratnih između 25 i 30.000 kuna, a Općina će pomoći i u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

No pokušaj da riješe probleme velikog broja praznih i napuštenih kuća i iseljavanja mladih sa svog područja nije jedini projekt ove općine koji se planski počeo pripremati još prošle godine.

Kako doznajemo od načelnika Općine Stjepana Živkovića, lani su realizirani brojni infrastrukturni projekti kojima je cilj nastavak napretka ove općine, poboljšanje kvalitete življenja, te ostanak mladih u selima.

Jedan od njih svakako je i gradnja parkirališta ispred groblja na području ove općine vrijedno 800.000 kuna, kao i izrada projektne dokumentacije odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Gradnja ceste Kućanci – INA projekt je težak 1,2 milijuna kuna, a Magadenovčani su posebice ponosni na činjenicu što su dobili pozitivnu odluku nakon prijave na natječaj za Ruralni razvoj za rekonstrukciju Popovog blata vrijedan 1.040.000 kuna.

Osim tih većih projekata bilo je i brojnih manjih zahvata na investicijskom održavanju koji su iznimno važni za poboljšanje uvjeta života u ovome kraju. Treba izdvojiti brigu i ulaganja u dječja igrališta vrijedna 64.000 kuna, gradnju parkirališta vrijednog 336.000 kuna, a za koje je Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo 300.000 kuna, kao i uređenje pročelja zgrade Općine u Magadenovcu vrijedno 320.000 kuna, koje je poduprla Osječko-baranjska županija s 50.000 kuna. Za gradnju novog dječjeg igrališta u Kućancima izdvojeno je 280.000 kuna, a za adaptaciju krova na svlačionici u Beničancima i uređenje prostorija DVD-a Beničanci ukupno je dano 80.000 kuna. Gradnja novog parkirališta ispred groblja u Šljivoševcima stajalo je 400.000 kuna, u čemu je Općina Magadenovac imala potporu MRRFEU-a od 150.000 kuna.

Magadenovčani mnogo očekuju i od novih projekata: Idejnog projekta gospodarske zone u Magadenovcu, u koji su uložili 100.000 kuna te gospodarske zone u Šljivoševcima, odnosno Tematskog parka “Slavonsko selo”, gdje su za izradu projektne dokumentacije dali 220.000 kuna. L. Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike