Kultura
U SUBOTU, 3. OŽUJKA, U GRADSKOM KAZALIŠTU “JOZA IVAKIĆ” PREMIJERA MJUZIKLA

Po motivima “Crvenkapice” Vjekoslava Jankovića
Objavljeno 24. veljače, 2018.

Vinkovci

U subotu, 3. ožujka, u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci, u 11, te u 12 sati bit će pretpremijera, a u 18 sati premijera mjuzikla za djecu “Crvenkapica”, u koprodukciji s Dječkim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku.

Tekst i režiju potpisuje Vladimir Andrić, prema motivima “Crvenkapice” Vjekoslava Jankovića. Kostimi i scenografija rad su Ivane Pjevac, glazba Igora Valerija i Ivice Duspare. Za scenski pokret i koreografiju zadužena je Petra Blašković, a igraju: Katarina Šestić, Marijan Josipović, Matea Marušić, Ivan Pokupić, Katarina Krištić, Vladimir Andrić, Zorko Bagić i Ivica Lučić.

Dječji mjuzikl “Crvenkapica” zasigurno je najraskošnija dječja predstava u stotinu godina dugoj kazališnoj tradiciji grada Vinkovaca. Originalna glazba, 17 dječjih songova, mladi akademski glumci predvođeni Katarinom Šestić i nominiranim za Nagradu hrvatskog glumišta Ivanom Pokupićem, jamstvo su da će ovaj mjuzikl djecu, ali i odrasle, povesti na prekrasno glazbeno putovanje kroz šumu do bakine kućice - ističu iz kazališta. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike