Regija
ZA BOLJI ŽIVOT U PRIVLACI

Pripremili projekte za dva milijuna kuna
Objavljeno 22. veljače, 2018.

PRIVLAKA - Općina Privlaka, koju čini samo jedno mjesto, iz svog skromnog proračuna nastoji što više uložiti u projekte koji će stanovnicima život učiniti ugodnijim. Kako kaže načelnik Darko Galić, imaju spremnu projektnu dokumentaciju u vrijednosti dva milijuna kuna, a neki od projekata su obnova zgrade Općine, Narodne knjižnice i čitaonice, za koju se čekaju rezultati u okviru Mjere ruralnog razvoja 7.4, te projekt gradnje Doma kulture. Dodaje kako je prije nekoliko dana potpisao ugovor u okviru Mjere ruralnog razvoja 7.2 projekt uređenja nerazvrstanih cesta.

- Za izgradnju autobusnih stajališta dokumentacija će biti gotova tijekom ove godine i tu očekujemo pomoć od Županijske uprave za ceste – kaže načelnik Galić.

Galić podsjeća kako je u njih vrlo zabrinjavajuće demografsko stanje o čemu je, kao i o iseljavanju s područja općine, ali i cijele županije, nedavno razgovarao sa županom Božom Galićem. Općina nastoji zaustaviti iseljavanje mladih raznim stimulativnim mjerama kroz subvencije i naknade, a neke od njih su sufinanciranje dječjeg vrtića, naknada za novorođeno dijete, a ove godine Općina je učenicima financirala školske knjige, radne bilježnice i pribor. M.F.

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike