Novosti
MINISTRICA NADA MURGANIĆ:

Premijer će odlučiti želi li da budem dio Vlade
Objavljeno 23. veljače, 2018.

Vezani članci

GOVORKANJA O REKONSTRUKCIJI VLADE

Kujundžić, Dalić i Murganić pred smjenom?

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak kako će premijer Andrej Plenković, koji ju je pozvao da bude dio Vlade, također odlučiti ako to više ne bude želio.

“Vjerojatno sam ja ministrica čija se potpora najviše propituje. Premijer će, kao što me pozvao da budem dio Vlade, isto tako, ako to ne bude želio - odlučiti za bilo koga od nas ministara”, rekla je Murganić odgovarajući na pitanje ima li potporu premijera Plenkovića.

Također je novinarima rekla kako je bilo normalno i propitivanje u Saboru (o povjerenju). “Takav stav i takav put treba znati svatko od nas tko se prihvati ovog posla bez ikakvih drugih očekivanja”, dodala je.

Govoreći o demografskim mjerama, Murganić je rekla kako se tu radi o poreznim olakšicama, stambenim kreditima i ostalim mjerama koje su usmjerene potporama obitelji, kao što su izmjene zakonskih propisa i sl.

“To smo uvijek i predstavljali, međutim također smo rekli da ćemo ih uvoditi postupno, uvijek u skladu s proračunskim mogućnostima, to su mjere koje su predlagali i naši demografi. Nikada mi nije palo na pamet i nikome u Vladi da u ovakvim osjetljivim situacijama ne poslušamo struku. To više smo željeli da na čelu ove uprave bude demograf”, rekla je Murganić.

Komentirajući ostavku državnog tajnika Marina Strmote, ministrica je rekla kako joj je žao što nije iskoristio priliku da svoje teorijsko znanje, koje je sigurno bogato, stavi u funkciju izvršne vlasti, a na dobrobit građana. H

“Nikada mi nije palo na pamet da u ovakvim osjetljivim situacijama ne poslušamo struku.”

Možda ste propustili...