TvObzor
HRT: NOVA DOKUMENTARNA SERIJA

Podrijetlo - povijest čovječanstva
Objavljeno 23. veljače, 2018.

U novoj vrhunskoj dokumentarnoj seriji National Geographica vraćamo se u prošlost i proučavamo povijest čovječanstva od samih početaka civilizacije u potrazi za iskonskim trenucima koji su nam omogućili da izgradimo suvremeni svijet. Upustite se u pustolovno putovanje kroz vrijeme koje obuzima sva osjetila u detaljnom proučavanju prošlosti u potrazi za presudnim trenucima koji su potaknuli napredak u evoluciji čovjeka.

Voditelj Jason Silva povest će nas u istraživanje ključnih događaja poput otkrića i primjene vatre, te nastanka medicine, koji su iz temelja i nepovratno promijenili moderni svijet. O svim tim velikim promjenama govore autori i znanstvenici svjetskog glasa, pa tako i o ratu, novcu, komunikaciji, prijevozu i stanovanju. Neočekivane veze između tih revolucionarnih napredaka također imaju važnu ulogu u istraživanju kojim se bavi ova dokumentarna serija.

Svaka epizoda počinje pregledom razvoja i napretka od daleke povijesti do današnjeg vremena i završava definiranjem ishodišta priče. Gledatelje će dodatno zaintrigirati sjajni audiovizualni prizori koje je režirao John Boswell, u svijetu poznat kao Melodysheep, te intervjui sa svjetskim stručnjacima i igrani prizori koji prenose čaroliju tih otkrića tijekom povijesti.

Prva epizoda serijala “Podrijetlo - povijest čovječanstva”, na rasporedu je u nedjelju, 25. veljače, na prvom programu HRT-a, s početkom u 21.40 sati.

 
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike