TvObzor
PICKBOX

Kriminalističke poslastice za ljubitelje serija
Objavljeno 23. veljače, 2018.

Pickbox nam je pripremio četiri vrhunske serije produkcijske kuće Studio Canal. Svi naslovi prikovat će vas uz ekrane, od vas tražiti posebnu koncentraciju, educirati vas o povijesti, te odvesti u svijet mistike i nadrealnoga.

Ponoćno sunce (Midnight sun)

Serija “Ponoćno sunce“ može se svrstati u žanr skandinavskog noira zbog švedsko-francuske koprodukcije. Priča se odvija u švedskom gradiću Kiruna (Jeste li znali da je Kiruna, površinski gledano, najveći grad na svijetu i u njemu sunce ljeti gotovo nikada ne zalazi?), u kojem se dogodilo brutalno ubojstvo francuskoga građanina, a francusku detektivku (Leila Bekhti) šalju u ovaj gradić kako bi, zajedno s kolegom policajcem (Gustaf Hammarsten, “Muškarci koji mrze žene“), istražila ubojstvo.

Ova uspješnica dolazi iz pera scenarista originalne i iznimno hvaljene skandinavske serije “Most“, Månsa Mårlinda i Björn Steina. “Željeli smo ispričati priču o Europi danas, koja je poprilično strašno mjesto“, rekao je Mårlind i dodao nam još jedan razlog da je ne propustimo pogledati. Serija “Ponoćno sunce“ osvojila je nagradu za najbolju nebritansku dramsku seriju na međunarodnoj dodjeli C21 Drama Award.

Petorka (The Five)

Serija scenarista Harlana Cobena, njujorškog bestselling pisca trilera i misterija, klasični je triler šokantnih obrata koji će vas prikovati uz ekrane. Radnja serije počinje nestankom petogodišnjeg Jesseja Wellsa. Usred igre u parku, Jessejev 12-godišnji brat Mark (Tom Cullen) zajedno s troje prijatelja, Pru (Sarah Solemani), Dannyjem (O. T. Fagbenle) i Sladeom (Lee Ingleby), ponaša se zločesto prema svom mlađom bratu, jer ga je mališan živcirao. U jednom trenutku, u afektu, rekli su mu „da nestane“. Jesse je otrčao i više ga nitko nikada nije vidio. Dvadeset godina poslije jedan od tih prijatelja, Danny, koji je postao detektiv, istražuje ubojstvo prostitutke i nalazi Jessejev DNK na mjestu zločina. Je li misterij nestanka djeteta napokon otkriven? Ono što će gledatelje na našim prostorima zaintrigirati jest uloga serijskog ubojice i pedofila Jakoba Marosija kojeg tumači hrvatski glumac Rade Šerbedžija koji je, u seriji, osumnjičen za ubojstvo dječaka Jesseja.

Čistač (Spotless)

Jean Bastiére (Marc-André Grondin) običan je obiteljski čovjek s neobičnim poslom. Naime, on zarađuje za život tako što čisti mjesta nakon ubojstava i zločina. Njegov je život u potpunosti sređen, sa suprugom Julie (Miranda Raison) ima dvoje djece, no nakon što mu se u život vrati brat Martin (Denis Ménochet), sitni kriminalac i njegova potpuna suprotnost, Jeanova svakodnevica mijenja se i komplicira. Samo zato što je htio pomoći bratu u jednom naizgled jednostavnom kriminalnom djelu...

Tvrtka (The Company)

Emmyjem nagrađena serija, nominirana i za Zlatni globus, prema bestseleru Roberta Littella, s vrhunskim glumcima poput Michaela Keatona (“Birdman“), Chrisa O’Donnella (“Batman i Robin”, “NCIS: Los Angeles”), i Alfreda Moline (“Spider-Man”, “An Education”). Priča se vrti oko tri prijatelja s Yalea, generacije 1954. godine, koji su odmah po završetku fakulteta pozvani u tajne službe svojih država kao špijuni koji će sudjelovati u nekim od najvećih povijesnih trenutaka poput Mađarske revolucije, krize Zaljeva svinja, ili raspada SSSR-a.  (N.K.)

 
Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike