Sport
ISPRED SVIH U 2017.

Majka petero djece najbolja sportašica, a Zadro sportaš Vinkovaca
Objavljeno 22. veljače, 2018.

U vinkovačkom Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” sinoć je bilo svečano i u znaku sporta. U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vinkovaca i Novosti d.o.o. dodijeljena su priznanja najboljim sportašima, sportskim kolektivima te perspektivnim sportašima grada na Bosutu u 2017. godini. Najbolji su birani u devet kategorija, a podijeljene su i utješne nagrade.

Stručna komisija odlučila je da je najbolja sportašica Vinkovaca Tatjana Lovrić Jovanović, a sportaš Zvonimir Zadro.

Članica Judo kluba Vinkovci Tatjana Lovrić Jovanović istaknula se uspješnim rezultatima u prošloj godini, a bilo ju je vrlo zanimljivo gledati na dodjeli nagrada, kamo je došla u pratnji petero djece i supruga. Biti majka petero djece i uspješna sportašica definitivno nije lako i zato Tatjani naklon do poda. Kod sportašica nagrade “Orion” zaslužile su Doris Luki (TK Sajnami) i Magdalena Đekić (AK Cibalia). Najbolji sportaš Vinkovaca za 2017. je Zvonimir Zadro iz Biciklističkog kluba Sokol, a utješnu nagradu “Orion” dobio je rukometaš Marko Nađ iz Spačve-Vinkovci. Džudo je vrlo popularan sport među Vinkovčanima i u taj je sport otišla i nagrada za najboljeg trenera godine. A primio ju je Josip Piljić, trener u Judo klubu Vinkovci.

Za najperspektivniju sportašicu priznanje je dobila Andrea Doria Terzić iz Atletskog kluba Cibalia, a utješna nagrada “Orion” otišla je u ruke Lei Brčić iz Vinkovačkog plivačkog kluba. U kategoriji za najperspektivnijeg sportaša bilo je najviše prijava, ali u 2017. zadivio je Dominik Greifenstein iz TK Sajnami. Nagradu “Orion” u toj kategoriji dobila su tri sportaša - Anton Antolović (BK Sokol), Filip Vujeva (KK Vinkovci) i Frane Blašković (RK Spačva-Vinkovci).

Najboljom ženskom ekipom u prošloj godini komisija je proglasila Judo klub Vinkovci, a za najbolju momčad drugu godinu uzastopce izabran je Rukometni klub Spačva-Vinkovci. Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Mario Alilović (BK OSI Bosut).

Svake godine dodjeljuje se i nagrada za životno djelo, ovaj put nju je dobio Slobodan Pekić, dugogodišnji igrač i trener u RK Spačva-Vinkovci.

Na kraju, kao i svake godine, proglašena je najbolja sportska fotografija. Fotografi na dnevnoj bazi bilježe zanimljivosti, uspjehe i neuspjehe vinkovačkog sporta, a ovaj put pobjednik je fotografija “Skok leđno”, koju je snimio Ivan Ćaleta ispred Plivačkog kluba Orion.

Antun GRGIĆ
NAJ, NAJ, NAJ...

NAJBOLJA SPORTAŠICA: Tatjana Lovrić Jovanović (JK Vinkovci)

UTJEŠNA NAGRADA “ORION”: Doris Lukić (TK Sajnami) i Magdalena Đekić (AK Cibalia).

NAJBOLJI SPORTAŠ: Zvonimir Zadro (BK Sokol)

UTJEŠNA NAGRADA “ORION”: Marko Nađ (RK Spačva-Vinkovci)

NAJBOLJA ŽENSKA EKIPA: Judo klub Vinkovci

NAJBOLJA MOMČAD: Rukometni klub Spačva-Vinkovci

NAJBOLJI SPORTAŠ S INVALIDITETOM: Mario Alilović (BK OSI Bosut)

NAJBOLJA PERSPEKTIVNA SPORTAŠICA: Andrea Doria Terzić (AK Cibalia), a utješnu nagradu “Orion” dobila je Lea Brčić (PK Vinkovci)

NAJBOLJI PERSPEKTIVNI SPORTAŠ: Dominik Greifenstein (TK Sajnami). Tri utješne nagrade “Orion” u ovoj kategoriji dobili su: Anto Antolović (BK Sokol), Filip Vujeva (KK Vinkovci) i Frane Blašković (RK Spačva-Vinkovci)

NAJBOLJI TRENER: Josip Piljić (JK Vinkovci)

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO: Slobodan Pekić (RK Spačva-Vinkovci)

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

Najčitanije iz rubrike