Ekonomija
VELIKI INTERES

Na radionicama o ruralnom razvoju u Županijskoj komori Osijek 400 poljoprivrednika
Objavljeno 22. veljače, 2018.

Na radionice za potencijalne korisnike mjera Programa ruralnog razvoja (PRR-a) koje je jučer organizirao HGK Županijska komora Osijek u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odazvalo se čak 400-tinjak poljoprivrednika, pretežito mladih.

Prema riječima Ernesta Nada, voditelja Odsjeka za poljoprivredu pri Županjiskoj komori Osijek, riječ je o poljoprivrednicima koji su stigli s područja cijele istočne Hrvatske. - Ovako velik odaziv poljoprivrednika dokaz je da postoji veliki interes da se na ovim prostorima pokrene poljoprivredna proizvodnja, ali i da imamo velikog potencijala - izjavio je Ernest Nad.

Inače, jučer su održane radionica za mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1., tipa operacije 4.1.1. - “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” potom za mjere 6 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja”, podmjere 6.2, tipa operacije 6.2.1 “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima”. Također je održana i radionica za mjere 4 “Ulaganja u fizičku imovinu”, podmjere 4.1., tipa operacije 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” a zbog velikog interesa za tip operacije 4.1.1. radionica se održavala u dva termina. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj, a prijave se podnose od 12. ožujka do 23. travnja 2018. godine. Z.Rupčić

Možda ste propustili...

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike