Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

U Sevilli sudar dva posljednja osvajača Eurolige
Objavljeno 21. veljače, 2018.

U Harkivu i Sevilli večeras će se odigrati i preostale dvije utakmice osmine finala Lige prvaka. Šahtar u svom “prognaničkom” domu dočekuje Romu, koju je prije sedam godina u istoj fazi natjecanja izbacio te izborio svoje jedino četvrtfinale iz četiri pokušaja. Tada su “rudari” dobili oba puta Romu, s kojom i ukupno imaju pozitivan omjer (tri pobjede, jedan poraz), a to je bio i jedini slučaj da su u nokaut-fazi izbacili neki talijanski klub. Razloga za optimizam imaju i ove sezone, prošli su vrlo tešku skupinu (Manchester City, Napoli, Feyenoord), pri čemu su na domaćem terenu dobili sva tri suparnika. Zbog optužbe za doping, ukrajinski prvak ne može računati na suspendiranog Darija Srnu, dok će zbog ozljede izostati Mališev. Osim kvalitete suparnika ,u talijanskim redovima pribojavaju se i vremenskih neprilika jer snijeg opasno prijeti. No, trener Di Francesco vjeruje kako njegova momčad može nakon tri ispadanja u ovoj fazi konačno izboriti četvrtfinale, gdje nije bila cijelo deseteljeće. Za to si ne smije dopustiti “rupe” u igri, što je istaknuo i Di Francesco.

- Moramo pokušati izbjeći padove u koncentraciji. Bit će faza igre kada ćemo mi biti dominantni, ali i onih kada će nas suparnik, koji je vrlo jak s loptom, prisiliti na obranu. Vidio sam veliki napredak u igri momčadi i nadam se da će to tako biti i večeras - poručio je trener Rimljana, koji nije htio otkriti hoće li ostati pri taktici 4-2-3-1, a što se sastava tiče, jedino je obznanio kako će zbog bolesti Florenzi vjerojatno propustiti susret.

Na Ramon Sanchez-Pizjuanu snage će odmjeriti Sevilla i Manchester United, dva posljednja osvajača Europske lige. S tim da je andaluzijski klub tri godine u nizu podizao trofej, a prošle sezone u toj ulozi“smijenili” su ih “redsi”. Sevilla još nikada nije prošla u četvrtfinale Lige prvaka, ispadala je sva tri puta, a prošle sezone baš protiv engleskog predstavnika - Leicestera. Možda je i to bio dio razloga zašto su se čelnici kluba odlučili umjesto Berizza za trenera prije dva mjeseca dovesti Montellu. Naime, talijanski je stručnjak vrlo uspješan u nokaut-fazi, u Europi kao trener ima omjer 7-2 u prolascima, a podizanju raspoloženja pred veliki ispit pridonijele su i tri pobjede u posljednja tri susreta, od kojih je jedna značila i ulazak u finale Kupa kralja. Za razliku od kolege Montelle, koji nema previše problema oko kadra, Mourinho ima dosta izostanaka, a i igrača koji se tek vraćaju nakon ozljeda. Prema najavama neće moći računati na Jonesa, Roja, Fellainija i Ibrahimovića, a nakon bolesti neizvjestan je nastup Pogbe, dok bi spremni trebali biti Herrera, Valencia i Rashford. Man. United je nakon četiri godine ponovno izborio ovu fazu natjecanja, gdje trenutno ima omjer 6-3, a dobre osnove za popravak te statistike mogu pronaći u činjenici da se u Španjolskoj osjeća vrlo ugodno, budući da je od posljednjih osam gostovanja izgubio samo jednom.

Uzvrati su na rasporedu 13. ožujka. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike