Sport
ŽOK OSIJEK

Optimizam nije napustio svlačionicu
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Treći put ove sezone odbojkašice Osijeka nisu uspjele pronaći pobjedničku formulu protiv zagrebačkog Olimpika. Nakon dva poraza u pet, u sklopu 8. kola 2. jakosne skupine stigao je sada poraz u četiri seta koji je dodatno smanjio izglede u borbi za ostanak u Superligi.

Tjedan prije gostovanja u Zagrebu bio je dosta buran, sredinom tjedna došlo je i do promjene na klupi, ali šok-terapija, bar kratkoročno, ipak nije urodila plodom. Novoinstalirani dvojac Miroslav Đekić/Dario Fančović, imao je i dosta peha uoči, a posebno za vrijeme važne utakmice, ali usprkos tome nije mnogo nedostajalo da se na kraju ostvari i povoljniji ishod.

- Nakon 1:1 u setovima, početkom trećega ozljedu zgloba zaradila je Katarina Bilić koja do kraja više nije ulazila u igru. Nije bilo ni virozne Aurele Štebih pa je tako u vatru na poziciju srednjaka morala Matea Žulj, koja do sada nije dobivala prigodu. Taj treći set smo izgubili na razliku, da je otišao na našu stranu možda bi i konačan rezultat bio povoljniji, a zna se da nam je svaki bod važan - kaže Đekić koji je u ovoj utakmici prvi put na mjestu libera koristio Karlu Šimunec koja je dosadašnji dio sezone bila izvan stroja zbog ozljede. Tako se Doris Krivić mogla vratiti na svoju prirodnu poziciju (primač/pucač), ali nije se moglo predvidjeti na probleme sa srednjim blokerima.

Dva uzastopna poraza na otvaranju drugog dijela po skupinama nisu bezazlena. Ostvarena su protiv glavnih konkurenata u borbi za superligaški ostanak, Poreč i Olimpik sada bježe sedam, odnosno osam bodova. A do kraja su ostala još samo četiri kola.

- Vrijeme nam nije saveznik, ali uspjeli smo i u ovom kratkom vremenu podići atmosferu u svlačionici. U igri je još 12 bodova, četiri utakmice u kojoj je sve moguće. Zaostatak je značajan, ali nije nedostižan. Stoga nema druge nego držati optimizam i napokon krenuti s pobjedama. Sada nas čekaju dva ogleda s Novom Gradiškom u kojoj moramo tražiti šest bodova, a onda nam ostaje vidjeti kakav će biti rasplet dvostrukog ogleda Olimpika i Poreča. Nakon toga situacija će biti jasnija, vjerujem za nas i nešto povoljnija - priželjkuje Miroslav Đekić. N. Benčina

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku