Sport
ZORAN ZEKIĆ

Razmišljam o igri s tri vezna igrača
Objavljeno 20. veljače, 2018.
Trener NK Osijek najavio neke novitete u igri bijelo-plavih

Gostujući u emisiji “Pun pogodak” Televizije Slavonije i Baranje, Zoran Zekić je najavio mogućnost jedne zanimljive taktičke novosti u igri bijelo-plavih.

- Razmatram mogućnost igranja s tri vezna igrača - otkrio je trener bijelo-plavih.

Takav bi sustav igre trebao donijeti više igrača u završnici akcije jer bi dva centralna veznjaka ipak imala više slobode u napadačkim akcijama, s obzirom na to da iza njih ordinira korektor. Inače, moguća promjena formacije, bar po Zekićevim riječima, ovisi o tome kada će Nikola Jambor doći do razine forme koju je imao u završetku jesenskog dijela sezone. Jer, baš bi njemu trebala pripasti uloga korektora veznog reda, ali i duboko pozicioniranog organizatora igre. Ponudio je trener bijelo-plavih i svoje viđenje igračkog kadra.

- Mi smo prema vokaciji prilično ofenzivno nastrojena momčad. Mioč i Mudražija nisu oni klasični centralni ili zadnji vezni igrači. Obojica su više ofenzivni vezni, ali tu nekog posebnog izbora nemamo. Na bokovima su nam u ovom trenutku Grgić, Bočkaj ili Šorša, koji su također ofenzivno nastrojeni.

Vjerojatno je Zekić želio upozoriti na to da nije uvijek lako pronaći pravi balans u igri s toliko igrača sa sličnim navikama. U svakom slučaju, ima se čime “zabavljati”. D.Kl.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku