Novosti
GOVORKANJA O REKONSTRUKCIJI VLADE

Kujundžić, Dalić i Murganić pred smjenom?
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Nakon što su se u pojedinima medijima pojavila nagađanja kako je jedan od bliskih suradnika premijera Andreja Plenkovića ovih dana provjeravao kako bi unutar Vlade i HDZ-a bila primljena ideja o mini rekonstrukciji Vlade, koju premijer, navodno, planira provesti zbog uloge Martine Dalić u Agrokoru, o tome se u utorak govorilo i u Banskim dvorima. Uz Dalić, u tom se kontekstu spominje i ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koji su zbog nekih svojih izjava ili odluka u nekoliko navrata bili predmet kritika u javnosti.

Ministrica Murganić novinarima tako u utorak nije željela odgovoriti na pitanje uživa li još povjerenje premijera Plenkovića. Istaknula je tek kako je koncentrirana na rad Vijeća za demografsku revitalizaciju, koje je pod premijerovim predsjedanjem tada u Banskim dvorima trebalo održati sjednicu. “Ne mogu komentirati medijske napise, ni ovakva pitanja”, rekla je ministrica novinarima.

Prema spomenutim nagađanjima o kadrovskim promjenama na visokim funkcijama, izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak bi, unatoč tome što je i sam kazao da bi neke stvari danas napravio drukčije, ostao na svojoj funkciji.

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora u Banskim dvorima, i pozicija Martine Dalić, unatoč prijeporima u javnosti posljednjih dana, zasad nije sporna te bi ona trebala ostati na svojoj funkciji.

Čini se neprijepornim da Plenković nije posve zadovoljan kako se neke stvari odvijaju posljednjih mjeseci, a, prema nekim nagađanjima, odluku planira donijeti do četvrtka, kad odlazi Bruxelles na neformalni sastanak Europskog vijeća. I.Bošnjak/H

Povjereniku Ramljaku smjena, navodno, ne prijeti