Novosti
ANTIKOMUNIKATOR 2017.

Biskup Vlado Košić dobio “Šipak godine”
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Vezani članci

BERNARDIĆ, DALIĆ, VRDOLJAK, ŠUKER...

Deset kandidata za Antikomunikatora

Petnaesteročlani stručni žiri 11. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću Šipak godine dodijelilo je sisačkom biskupu Vladi Košiću. U ove godine doista jakoj konkurenciji za to “priznanje” i titulu Antikomunikator godine bili su i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, saborski zastupnici Davor Bernardić (SDP) i Željko Glasnović (nezavisni), glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik HNS-a – liberalnih demokrata Ivan Vrdoljak i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

- Komunikatora i Antikomunikatora godine biramo kako bismo istaknuli dobre komunikacijske prakse, ali i kako bismo osobe koje tako ne komuniciraju potaknuli da porade na otvorenosti i konstruktivnosti svoje komunikacije. Ovogodišnji posao žiriju nije bio lak. U hrvatskom smo javnom prostoru skupili dosta primjera loše komunikacije. Neke su mane u odnosima s javnošću lošim komunikatorima zajedničke, a neke specifične. Većina ih nema otvorenu komunikaciju, a ne snalaze se ni s novim komunikacijskim alatima. Sisački biskup Vlado Košić za to je nabolji primjer - kazao je predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a Krešimir Macan. Žiri je utvrdio da je sisački biskup širio nesnošljivost, pa čak i mržnju, prema nekim političkim i društvenim skupinama.

Žiri HUOJ-a izrazio je nadu da će Košić ovo doživjeti kao konstruktivnu kritiku te unaprijediti komunikaciju prema vjernicima i široj zajednici. Pritom mu, ističu, uzor može biti papa Franjo.I.Bošnjak