Osijek
GRADSKA I SVEUČILIŠNA KNJIŽNICA

Festival jezika – Dani materinskog jezika
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Već sedmu godinu zaredom od 21. do 24. veljače Odjel za rad s djecom i mladima, Posudbeni odjel za odrasle, Austrijska čitaonica i vanjski suradnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organiziraju program Festival jezika – Dani materinskog jezika namijenjen svim uzrastima, kako korisnicima Gradske i sveučilišne knjižnice, tako i ostalim zainteresiranim građanima.

Kako navodi Suzana Biglbauer, koordinator pedagoško-animatorskih aktivnosti, cilj je programa učvrstiti svijest o potrebi očuvanja materinskog jezika, s posebnim osvrtom na dijalekte hrvatskog jezika, kao i jezike nacionalnih manjina.

Programom su predviđene sljedeće aktivnosti: u srijedu, 21. veljače, od 9.30 do 10.30 sati “Durch Spielen zum Lesen”, igra i priča na njemačkom jeziku za djecu iz vrtića i osnovnih škola; u četvrtak, 22. veljače, od 10 do 11.30 sati “Pričom upoznajemo Rusiju”, kreativna radionica za učenike osnovnih škola; u petak, 23. veljače, od 10 do 11.30 sati “Mađarske priče i igre”, kreativna radionica za djecu iz vrtića i osnovnih škola, te u subotu, 24. veljače, od 10.30 do 12.30 sati “Čitateljski izazov na materinskom jeziku – hrvatskom, mađarskom, njemačkom, srpskom, albanskom, makedonskom, češkom, slovačkom, rusinskom, romskom i slovenskom jeziku”, koji obuhvaća lijepo čitanje naglas za djecu iz vrtića i osnovnih škola. F. Mamić

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike