Regija
NAŠICE DODIJELILO 30 STIPENDIJA

Studentima po 800
kuna, izvrsnima tisuću
Objavljeno 20. veljače, 2018.

NAŠICE

Trideset najboljih studenata u uredu gradonačelnika primilo je ugovore o dodjeli stipendije za studijsku 2017./18. godinu. Grad Našice dodijelio je 25 općih stipendija darovitim studentima, a novčana potpora iznosi 800 kuna mjesečno. Prvi je put izabrano i petero studenata koji su dobili stipendiju za izvrsnost od 1000 kuna mjesečno. Za razliku od ostalih gradova i općina, studenti nemaju obvezu vraćanja stipendije Gradu ako ne polože redovito godinu studija.

Stipendiju za izvrsnost dobili su osobito nadareni studenti Sanela Javorček, Ina Anđelić, Tena Turza, Adriana Ćorić i Tijana Đurđević. Najveći broj bodova ostvarila je Sanela Javorček, studentica pete godine Visoke škole za menadžment u turizmu.

- Svih proteklih godina izvrsna sam studentica i odlučila sam se prijaviti za ovu stipendiju. Dobila sam ju jer imama visok prosjek ocjena, 4,9, a stipendija će mi jako mnogo pomoći - rekla je Javorček.

Nagrađeni studenti izabrani su natječajem koji je raspisan na temelju Odluke o dodjeli stipendije Grada Našica, te je nakon dostave zahtjeva i obrade podataka napravljena lista od 37 studenata. Svaki kandidat se bodovao, a o dobitniku je odlučilo gradsko povjerenstvo na čijem čelu je bio Krunoslav Kovačević. Kriteriji za dobivanje stipendije bili su uspjeh na studiju, odnosno u srednjoj školi za studente prve godine, socijalni status te materijalni položaj. Uvjeti su bili prosjek ocjena veći od 3, odnosno 4,5 za kandidate za dodjelu stipendije za izvrsnost, te da nisu korisnici neke druge stipendije, ili studentskog kredita.

Gradonačelnik Josip Miletić čestitao je studentima na iznimnom uspjehu i trudu koji ulažu u svoje obrazovanje.

Grad Našice u proračunu je osigurao 300.000 kuna za stipendiranje studenata. S. Fridl

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana