Regija
VELIKO SRCE ČLANOVA RNK SLADORANA

Ozlijeđenog juniora Marka
za rođendan iznenadili tortom
Objavljeno 21. veljače, 2018.

ŽUPANJA

Hvalevrijednom gestom i velikim srcem članovi RNK Sladorana Županja pokazali su da ne zaboravljaju svoje suigrače i prijatelje i da su uz njih i onda kada im je najteže. Protekle nedjelje priredili su rođendansko iznenađenje za ozlijeđenoga juniora i velikoga borca, 17-godišnjeg Marka Raguža. Mladi nogometaš stradao je krajem lipnja prošle godine kada je prilikom skoka u Savu teško ozlijedio kralježnicu. Skočio je na glavu, ali nažalost, ondje je bio plićak. Ostao je bez svijesti i hitno je operiran u KBC-u Osijek. Ubrzo nakon operacije počeo je osjećati prste na rukama, skinuta mu je longeta s vrata i počeo je jesti i piti, što je bio dobar znak i ohrabrujuća vijest za Markov oporavak.

Mladi županjski nogometaš trenutačno je na rehabilitaciji u Varaždinskim toplicama i dečki iz kluba su u dogovoru s njegovim roditeljima krenuli put Varaždina. Posjet su organizirali u tajnosti, a kako bi rođendansko iznenađenje bilo potpuno, naručili su i tortu s grbom RNK Sladorana. Dolaskom u Varaždinske toplice, kako su objavili dečki na internetskim stranicama Kluba nakon povratka u Županju, svima im je srce počelo ubrzano kucati i nestrpljivo su iščekivali svoga juniora. Kada je Marko stigao i ugledao ih u tolikom broju, svoje suigrače i prijatelje, ljude s kojima se svakodnevno družio i trenirao na travnjaku RNK Sladorana, ostao je zatečen... U nevjerici ih je promatrao, bilo je to za njega baš pravo iznenađenje. Uzbuđenje, emocije i radost zbog ponovnog susreta ispunili su im srca… Popili su piće, razgovarali, šalili se i na kraju se svi skupa počastili slasnom rođendanskom tortom, koju je posebno za tu prigodu izradila majstorica Branka Pejaković. Iako su dečki prije odlaska u Varaždin to planirali, zbog temperature koju je dobio dan prije Marko sa svojom županjskom ekipom ipak nije mogao provesti cijeli dan. Ali ipak su zadovoljni što su uspjeli ostvariti svoj cilj, vidjeti i razveseliti svoga hrabrog juniora.

- Marku, našem lavu, dečku iz naše velike obitelji, zbog kojeg je sve ovo i bilo organizirano, želimo sretan 17. rođendan, brzo ozdravljenje i da nam se što prije pridruži... Jer ove se godine naše dečke puno toga pita! - poručuju iz RNK Sladorana, koji se odmah nakon nesretnog događaja stavio na raspolaganje Markovoj obitelji.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Pokazali Marku da nije sam

Dečki iz RNK Sladorana zahvaljuju i pečenjarnici Twiks na sendvičima za cijeli bus, svima koji su išli u Varaždin i brižnom vozaču Antunu Boždaru. Svi su oni dali svoj doprinos uspješnom ostvarenju ideje kojom su mladom nogometašu na rehabilitaciji pokazali da nije sam. Iako fizički nije prisutan na terenu, u mislima i molitvama za brzo ozdravljenje i oporavak Marko Raguž uvijek je s igračima i članovima najdražeg mu RNK Sladorana Županja.

Posjet su organizirali u tajnosti, a tortu s grbom RNK izradila je Branka Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike