Kultura
KONCERT UČENIKA SLATINSKE I VIROVITIČKE GLAZBENE ŠKOLE

Zagrijavanje za državna natjecanja
Objavljeno 21. veljače, 2018.

SLATINA

U dvorani Hrvatskoga doma, koju Glazbena škola Milka Kelemena koristi kao svoju koncertnu dvoranu, održan je zajednički koncert natjecatelja slatinske glazbene škole i Glazbene škole “Jan Vlašimsky” iz Virovitice. Bio je to koncert na kojem su učenici svirali skladbe kojima će nastupiti na 56. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održava u Jastrebarskom u disciplinama klarinet, 24. i 25. veljače, te saksofon, 25. i 26. veljače, a u Samoboru u disciplini truba, 27. i 28. veljače.

Na tim natjecanjima školu iz Virovitice predstavljat će učenik 3. razreda osnovne škole klarineta Filip Krznarić (učiteljica Marina Novosel), učenica 1. razreda srednje škole saksofona Veronika Brzica (učitelj Ivan Manjkas), učenik 2. razreda srednje škole trube Dominik Rab (učitelj Antonio Baranašić), i učenica 3. razreda srednje škole klarineta Ivana Mikec (učiteljica Marina Novosel). Glazbenu školu Milka Kelemena predstavljat će učenica 4. razreda osnovne škole trube Lorena Novković (učiteljica Jelena Škvorc), i učenica 5. razreda osnovne škole saksofona Ena Knežević (učitelj Ivan Manjkas).

U vrijeme kad je slatinska škola bila područni odjel GŠ “Jan Vlašimsky”, koncerti su održavani naizmjenično u Virovitici i Slatini, ali osamostaljivanjem škole u Slatini i proširivanjem djelatnosti obiju škola, takva praksa jednostavno je zamrla.

– Svaka je koncertna dvorana specifična i dobro je da učenici nastupaju u različitim dvoranama. Drago mi je da kolege iz Virovitice pohvaljuju ovu dvoranu, a nadam se da ćemo preseljenjem u novu školsku zgradu imati još bolje uvjete - istaknuo je ravnatelj škole domaćina Antonio Brzica.

Učenici koji se pripremaju za natjecanje dali su sve od sebe nastojeći da izvedbe budu što izražajnije i što usklađenije s pratnjom korepetitora Sanje Spahije, Svetlane Relić i Josipa Jagušića. P.Žarković

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike