Sport
CIBALIA BEZ PREDSJEDNIKA

Tomo Bobek: Ne odlazim
zbog ičijeg pritiska
Objavljeno 20. veljače, 2018.
- Grad i navijači dali su mi potporu, ali odlazim isključivo iz osobnih razloga - rekao je predsjednik Cibalije u ostavci

Novi potres u Cibaliji u trenutcima kada klub korača tankom crtom između stečaja i koliko-toliko normalnog rada, a na terenu se odvija borba za opstanak, odjeknula je bomba iz samog vrha upravljanja. Naime, predsjednik Tomo Bobek podnio je neopozivu ostavku.

Na dvije stolice

Prošli tjedan takav epilog već je najavio, međutim ostavka nije prihvaćena. Sada je, čini se, ona neopoziva, a razloge je naveo sam predsjednik Cibalije u ostavci.

- Situacija u Cibaliji jako je teška, a ja ipak imam svoje poduzeće koja radi u teškim uvjetima kakvi su ovdje kod nas u Slavoniji. Stoga ova dva posla ne mogu kvalitetno obavljati, pogotovo što su mali pomaci u oporavku Cibalije. Ne mogu reći da mi ljudi iz Grada i Županije nisu pomagali, ali s obzirom na dubiozu problema i teško breme dugova koji su nastali u nekim prošlim vremenima, pomaci nisu takvi kakve bih želio. Zahvalio bih svima koji su mi pomagali u vođenju Cibalije i nadam se da će novo vodstvo uspjeti očuvati klub kako financijski, tako i u prvoligaškom društvu - rekao je Tomo Bobek koji je na funkciju predsjednika došao prošlog ljeta pred početak prvenstva kada je zamijenio Miroslava Gagru. Preuzeo je Cibaliju u prilično teškoj situaciji. Ipak, Bobek je sa svojim suradnicima uspio stabilizirati "tonući brod" isplativši nekoliko zaostalih plaća i neka dugovanja bivšim igračima. U ovom trenutku Cibalia ima još dosta dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, uz to dolazi rata iz predstečajne nagodbe i licenciranje kluba za sljedeću sezonu.

Tko umjesto Bobeka?

Očito puno toga treba "zakrpati", a izvor iz kojih su se crpile financije presušio je odavno.

- Imao sam obećanje Grada i HNS-a da ćemo uz njihovu pomoć sezonu zaključiti bez problema. Vjerujem da će tako i biti i da moj nasljednik po tom pitanju neće imati problema. Moram još jednom pojasniti da ne odlazim zbog ičijeg pritiska, štoviše, Grad i navijači dali si mi potporu i zamolili me da ostanem, ali osobni razlozi su ipak veći, tako da ipak moram odstupiti i posvetiti se poduzeću koje sam zapustio, a isto tako i obitelji koja je sve ovo vrijeme najviše trpjela - rekao je Bobek koji je ostavku podnio pismenim putem i sada čeka razrješenje dužnosti.

U malo više od pola godine otkako je bio predsjednik Cibalije rad Tome Bobeka bio je vidljiv. Od smanjenja dugovanja igračima kada su u pitanju zaostale plaće pa do toga da se u ovom trenutku radnoj zajednici u Cibaliji ne duguje ni jedna plaća, a danas bi trebala biti isplaćena jedna zaostala plaća igračima. Ustrojen je konačno i rad u školi nogometa uz pomoć Vladimira Balića kojeg je osobno doveo i imenovao za sportskog direktora, a i očita je bila promjena u načinu rada prve momčadi. Sada, kada se očekivao još jedan pomak u radu i organizaciji kluba, kada se krenulo u pronalaženje strateškog partnera i privatizaciju, Bobek je odstupio. Sada ostaje prvo pitanje - tko će ga naslijediti? I hoće li novi predsjednik nastaviti započetu rekonstrukciju u Cibaliji?

Antun GRGIĆ

Tomo Bobek

predsjednik Cibalije u ostavci

Situacija u Cibaliji jako je teška, a ja ipak imam svoje poduzeće koja radi u teškim uvjetima kakvi su ovdje kod nas u Slavoniji. Stoga ova dva posla ne mogu kvalitetno obavljati

Najčitanije iz rubrike