Sport
“KELMAŠI” IZNENADILI

Gosti su mislili “lako ćemo” i zato su kažnjeni
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Konačno se i osječkim malonogometašima bar malo osmjehnula sreća. Drugi su put ove sezone u prvoligaškom društvu svladali Vrgorac, koji je, nema dvojbe, kvalitetnija momčad, ali trener Marin Smoje i njegovi igrači uspjeli su još jednom pronaći dobitnu formulu protiv njih. S obzirom na brojno stanje s kojim je Smoje raspolagao uoči te utakmice, taj trijumf doista predstavlja mali pothvat.

- Uspjeli smo ih opet uhvatiti na krivoj nozi. Došli su prilično samouvjereni u Zrinjevac, a mi smo s druge strane bili svjesni situacije. Odigrali smo pametnu utakmicu, pri čemu smo na početku imali malo problema, ali smo nekim taktičkim promjenama dobili ono što smo tražili. Prva je ideja bila visoki presing, ali ubrzo sam shvatio da nam to neće donijeti sreću jer su Vrgorčani stvorili dvije dobre prilike za pogodak. Zato smo se malo povukli i čekali te na kraju i dočekali svoje prilike iz protunapada - kaže Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša.

Presudan detalj na putu prema pobjedi bio je taj što je osječka momčad ovaj put iskoristila prvu priliku za pogodak koja joj se ukazala. Odlično odigrana akcija nakon prekida, što polako postaje zaštitnim znakom Osijek Kelmea.

- Puno radimo na tim prekidima od početka ove sezone i to nam je donijelo korist. Gotovo na svakoj utakmici zabijemo pogodak ili stvorimo bar jednu-dvije čiste situacije za realizaciju. Pomoglo je svakako što smo prvi zabili jer nismo baš imali previše uspjeha kada smo bili prisiljeni loviti rezultatski zaostatak. Kod drugog nam je pogotka pomogao je i vratar Vrgorca, ali to je tako kad si spreman isprovocirati sreću - navodi Smoje.

Ta tri boda mogla bi se pokazati ključnima u ostvarivanju jedinog cilja koji Osječani imaju, a to je izbjegavanje 11. pozicije na ljestvici koja vodi u doigravanje za opstanak.

- Velika je gužva od 11. do šestog mjesta. Svi smo u pet bodova pa se pozicije brzo mijenjaju. Mi smo si svakako tom pobjedom otvorili dobre perspektive, ali se ne smijemo zavaravati. Slično je bilo i jesenas kada smo krenuli s tri pobjede pa upali u crnu rupu - kaže Smoje.

Najgore je za Osječane valjda prošlo kada se priča o kadrovskim pitanjima. Naime, u susret je protiv Vrgorca Smoje morao s malim igračkim fondom jer dvojica, koja su trebala biti članovi prve četvorke (Armando Kajfeš i Aleksandar Živanović), nisu imala pravo nastupa jer nije kompletirana dokumentacija potrebna za registraciju. To će se promijeniti u sljedećem kolu kada Osječani gostuju u Dubrovniku.

- Živanović će imati pravo nastupa, a za Kajfeša još ne možemo to tvrditi. Susret protiv Vrgorca odigrali smo doslovno s pet-šest igrača, a to nikada nije lako, ali smo uspjeli pronaći balans - zaključuje Smoje.

Zaigrao je i jedan debitant na prvoligaškoj sceni - Ante Kundid. Taj Čepinčanin nije nepoznato ime u malonogometnim krugovima, ali se dosad nije odlučio okušati u eliti. I baš bi on mogao biti veliki dobitak jer je riječ o igraču koji razumije futsal i lako će se uklopiti u momčad. To je pokazala i ta utakmica u kojoj je, očekivano, bio malo rezerviran i nije pokazao sve što zna i može. Odigrao je vrlo odgovornu utakmicu, posebno defenzivno, a to je odlična vijest jer će to bar malo rasteretiti prvu Smojinu violinu Gordana Duvančića. Nakon dužeg vremena vratio se i Matej Govorko, koji je prije dvije-tri godine slovio za veliku nadu, a onda je iznenada prestao igrati. I on bi u nastavku sezone mogao biti koristan. I još kad se priključe Živanović i Kajfeš, bit će to solidan temelj za mirno proljeće.

Dalibor KELER

Rezultati 12. kola

Crnica (Šibenik) - Nacional Zagreb 3:1, Osijek Kelme - Vrgorac 4:1, Split Tommy - Futsal Dinamo (Zgareb) 6:2, Alumnus (Zagreb) - Albona Potpićan '98 6:2, Uspinjača (Zagreb) - Square (Dubrovnik) 1:4, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Brod 035 7:1.

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini