Sport
KUP EHF-A

Finci nisu skijaši, neće biti lako na njihovu terenu
Objavljeno 20. veljače, 2018.

Rukometaši NEXE-a ostvarili su prvu pobjedu u C skupini EHF kupa, u Našicama je „pao“ finski Cocks. Dva su boda za prvi korak prema zacrtanom cilju – prolasku u četvrtfinale. U drugom susretu skupine Goppingen je slavio (25:20) u Kopru. Pogled na tablicu je lijep za našičku momčad. Imaju dva boda kao i Koper uz bolju gol-razliku. Bilo bi sjajno da tako bude i na kraju. Naravno, za sve se mora „pitati“ i Slovence, koji su dobili Cocks u gostima, a kod kojih upravo NEXE igra u subotu. Nije bilo lagano protiv Finaca, koji očito nisu samo “skijaši”. Odluka je pala između 39. i 53. minute, u kojem su vremenu „Gromovi“ s 20:20 otišli na 28:21. Tu je praktički sve riješeno. Finci su potvrdili ono što se o njima znalo. Treba ih ozbiljno shvatiti. Ni na uzvratu kod njih neće biti lako. Pogled na statistiku utakmice otkriva nekoliko zanimljivih detalja. Obje su momčadi imale po 12 tehničkih pogrešaka, uz dvije osvojene lopte. NEXE je imao odličan učinak (31/40), Cocks 24/40. Najraspoloženiji (i najbolji) bio je Saša Barišić Jaman (9), Marko Buvinić (8) i Šipić (4). Vratar Pilipović upisao je deset obrana, što je sada već njegovo dobro izdanje u kontinuitetu. Trener Hrvoje Horvat prvo se osvrnuo na slabiji dio susreta, prvo poluvrijeme.

- Prvo poluvrijeme defenzivno nismo izgledali dobro, 6-0 nije funkcionirala. Bez obzira na to što smo igrali tu vrstu obrane, previše su nam prolazili do linije šest metara. Nismo to tražili, dogodilo se malo zbog nervoze, a malo zbog važnosti utakmice - rekao je Horvat, koji je u nastavku promijenio obranu na 5-1.

- Promjenom obrane u 5-1 u drugi smo dio ušli onako kako treba, agresivno, pokretljivo čvrsto. Napravili smo odmah razliku i na kraju, kada smo se riješili tih utega oko ruku i nogu mislim da smo zasluženo pobijedili. Sada nas čeka Koper, bit će to totalno drugačija utakmica, tu će biti naš karakter na provjeri. Očekujem da se postavimo jako ozbiljno, koncentrirano i ne dopustimo da ikakve stvari utječu na našu igru - rekao je nakon završetka trener Hrvoje Horvat.

Mario Buvinić ugradio je osam pogodaka u ovu pobjedu. Slaže se da su se Finci potvrdili kao ozbiljna momčad.

- Ne bih rekao da smo ih podcijenili, nego smo malo nervozno ušli u utakmicu. Ali, eto, drugo smo se poluvrijeme probudili, bili odlučniji, borbeniji - rekao je Buvinić.

Zanimljivo je bilo čuti trenera Cocksa Gintaras Savukyunasa.

- Dobro smo igrali sve do 45. minute, ali smo onda stali i domaćin je to iskoristio. Sigurno smo mogli ostvariti bolji rezultat - rekao je trener Cocksa.

I Aliksandr Tsitou se slaže sa svojim trenerom.

Igrali smo jako dobro u prvom dijelu i možda smo propustili bolji rezultat. - Nexe je vrlo jak i iskoristili su sve naše pogreške - rekao je trener finske momčadi.

Srećko SOBODIĆ

ORGANIZIRAN PUT U KOPER

Udruga navijača RK NEXE u suradnji s upravom kluba organizira odlazak u Koper na susret 3. kola Kupa EHF-a. Utakmica se igra u subotu (24. veljače) s početkom u 15 sati, a polazak bi bio u jutarnjim satima. Povratak je odmah nakon utakmice. Broj putnika je ograničen, a potrebno je imati osobnu ili putovnicu, koja ne istječe u roku od tri mjeseca. Sve informacije i prijave na telefon 098/1762095.

Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike