Osijek
POTRAŽNJA ZA RADNIM MJESTIMA

160 poslodavaca traži
ukupno 439 radnika
Objavljeno 19. veljače, 2018.

Čak 439 osoba s područja Osijeka početkom ovoga tjedna moglo je pronaći svoje (novo) radno mjesto. Naime, toliko je radnih mjesta za različita zanimanja bilo evidentirano u ponedjeljak, 19. veljače, na Zavodu za zapošljavanje - Područnoj službi Osijek.

Potrebu za radnim mjestom u Osijeku je oglasilo ukupno 160 poslodavaca, dok ih je na području Osječko-baranjske županije 429. Gledajući prema zanimanjima, u Osijeku je u vrijeme zimske, “mort” sezone trenutačno najveća potražnja u građevinskim i rudarskim zanimanjima, pa tako čak 35 poslodavaca traži ukupno 127 radnika. Primjerice, zidare traže tvrtke Monte-Mont, GIZMO, Legabau... Na “cijeni” su tesari, zidari, krovopokrivači, elektroinstalateri, električari i srodna zanimanja. Na listi najpoželjnijih slijede uslužna i ugostiteljska zanimanja, gdje 24 poslodavca traže 34 radnika. Traženi su i stručnjaci iz informatike i tehničkih znanosti, pa su tako u ovom trenutku raspisani natječaji za 42 osobe kod 17 poslodavaca. Ukupno 13 radnika traženo je u zanimanjima društvenog, humanističkog i umjetničkog područja. Priliku za posao imaju i skladištari, mehaničari, ugostitelji, rukovatelji strojevima za pletenje i brojni drugi. Zanimljivo je da su trenutno u potražnji zanimanja svih stručnih sprema, čak i onih koji imaju završenu samo osnovnu školu.

No, u Osijeku, odnosno Osječko-baranjskoj županiji, trenutno nema potražnje ni za jednim direktorom, odnosno menadžerom. Ne traže se ni kvalificirani poljoprivredni, ribarski i šumarski radnici. Potrebe nema ni za tiskarima, preciznim mehaničarima, staklarima i keramičarima. Za sva ostale djelatnosti vlada popriličan interes poslodavaca, dakle, potrebno je pratiti web-stranice osječkog HZZ-a, prijaviti se i čekati povratnu informaciju potencijalnog poslodavca. M. Mihelić

STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Na stručno se osposobljavanje za rad trenutačno u Osijeku prima sedam radnika. Za SOR se traže tehnolog proizvodnje, stručni suradnik u prodaji električnih komponenti, dentalni tehničar, odgojitelj, učitelj/ica njemačkog jezika i frizer/ka.

Najčitanije iz rubrike