Regija
PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA

DVD-ovi dobili 30 novih vatrogasaca
Objavljeno 19. veljače, 2018.

DRENOVCI - Dobrovoljna vatrogasna društva iz Vukovarsko–srijemske županije brinu se za osposobljavanje novih i postojećih kadrova.

- Prihvatili smo se domaćinstva da se u Drenovcima realizira Program osposobljavanja za ispitanog vatrogasca u dvorani Općinske i narodne knjižnice. U dogovoru s DVD-ovima iz Drenovaca, Đurića, Račinovaca, Posavskih Podgajaca, Rajevog Sela,Vrbanje, Soljana, Strošinaca, Gunje, Bošnjaka, Otoka i Komletinaca, program je uspješno realiziran na zadovoljstvo polaznika i nas - rekao je Drago Horvat, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Drenovci. Vatrogasna zajednica Vukovarsko- srijemske županije i Grada Vukovara angažirala je stručne predavače Stjepana Draganića, Zdenka Jukića, Daria Dejanovića, diplomirane inženjere zaštite od požara i Željka Samardžića, zapovjednika u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Vukovar.

- Program osposobljavanja za ispitanog vatrogasca trajao je 76 školskih sati, od toga 36 teorijskih i 40 vježbovnih sati za 30 polaznika. Polaznici su uspješno savladali zadaće - rekao je Stjepan Draganić, dipl. ing. zaštite od požara. Tako su DVD-ovi dobili 30 ispitanih vatrogasaca, među kojima je bila i jedna studentica iz Otoka.S.Bo.

Najčitanije iz rubrike