Regija
SKUPŠTINA KU VALLIS AUREA

Sa konjima nastupili na čak 62 događaja
Objavljeno 19. veljače, 2018.

MIHALJEVCI - Proteklog vikenda Konjogojstvena udruga Vallis Aurea iz Požege održala je godišnju skupštinu. Predsjednik Udruge Damir Pavković i tajnik Igor Del Vechio podnijeli su izvješće o radu, s financijskim izvješćem Udruge za 2017. te planom rada za 2018. godinu. Tajnik Del Vechio istaknuo je 62 nastupa članova u raznim prigodama, pri čemu se uključuju u brojne manifestacije, te suradnju s lokalnom samoupravom, udrugama, školama, veleučilištem i župama, a redovito organiziraju izložbu konja s natjecanjima “Zlatne grive zlatne doline”. Slične aktivnosti nastavit će i nadalje. Udruga ima 30 članova koji trenutno imaju 96 konja, od toga 59 hrvatskih hladnokrvnjaka, tri hrvatska posavca, 15 lipicanaca, dva gidrana, dva ponija, 13 arapskih konja, jednog hrvatskog sportskog konja te jednog križanca.

Uz brojne goste i članove udruge skupštini su nazočili i zamjenik župana Vedran Neferović i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Nastavite dosadašnji plodan rad te čuvajte tradiciju i običaje za dobrobit naše sredine - istaknuo je Neferović.

- Svojim dugogodišnjim predanim radom njegujete našu tradiciju, pridonosite očuvanju baštine, a vaše djelovanje ima veliko značenje za naš grad i cijelu Požeštinu. Predlažem da ne budete robovi pojedinaca, zanemarite tko je trenutno na funkciji gradonačelnika ili nekoj drugoj i bavite se radom udruge, onim što volite i čime se svi možemo ponositi. Vi u svoj rad ulažete znanje, strpljenje, novac i vrijeme, a nadasve ljubav, i zato ćete uvijek imati važno mjesto u našem gradu. Zajedno možemo puno toga ostvariti i Grad Požega i ja osobno smo vam na raspolaganju. Grad posjeduje kočiju, a u suradnji s Turističkom zajednicom grada mogu se prirediti vožnje turista i građana gradskim ulicama, što bi obogatilo našu turističku ponudu – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Pozdravne riječi još su uputili Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva, zahvalivši udruzi na suradnji, zatim Mirko Majsec, predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, te predstavnici srodnih udruga.AGM Kruna

Možda ste propustili...

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike