Regija
PROJEKT “VRIJEME UŽINE II.”

Siguran obrok za 479 siromašnih osnovaca
Objavljeno 20. veljače, 2018.

VINKOVCI - Grad Vinkovci primio je Odluku o financiranju projekta “Vrijeme užine II.”, koju je proslijedilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Posredničko tijelo u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)” financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Djelatnici vinkovačke Agencije za razvoj i investicije, VIA d.o.o., sudjelovali su u pripremi i prijavi projektnog prijedloga “Vrijeme užine II.” Gradu Vinkovcima kao nositelju projekta odobreno je maksimalno 425.771,40 kuna za projektne aktivnosti usmjerene na ublažavanje problema nedostatka hrane te još 4257,11 kuna za tehničku pomoć.

Projektom se, u svrhu suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti, osigurava školski obrok djeci iz socijalno ugroženih obitelji tijekom boravka u osnovnoj školi. U školskoj godini 2017./18. osigurat će se 74.131 obrok za 479 korisnika u deset osnovnih škola: vinkovačkih OŠ “Antun Gustav Matoš”, OŠ Bartola Kašića, OŠ Josipa Kozarca, OŠ Ivana Gorana Kovačića, OŠ Vladimira Nazora, OŠ Ivana Mažuranića, mirkovačke OŠ Nikole Tesle, otočke OŠ Josipa Lovretića, privlačke OŠ Stjepana Antolovića te OŠ “Ivan Kozarac” u Nijemcima.

Projekt je sufinanciran 100 posto nespovratnim sredstvima, i to 85 posto iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije te 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske. M. Kokaj

U školskoj godini 2017./18. osigurat će se 74.131 obrok za 479 korisnika u deset osnovnih škola

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike