Regija
POTPORA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Josipu Zajčeku odobreno 381.150 kuna
Objavljeno 19. veljače, 2018.

SOPJE - Nakon što je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provela kontrolu na terenu, vlasniku obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Josipu Zajčeku iz Sopja odobren je projekt iz Podmjere 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” u okviru mjere M06 “Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja” u ukupnom iznosu od 381.150,00 kuna, gdje doprinos EU sredstava iznosi 90 posto, odnosno 343.035,00 kuna, a Republike Hrvatske deset posto ili 38.115,00 kuna.

Budući da je mladom Zajčeku projekt izradila Lokalna akcijska grupa Marinianis, u povodu toga njegovo su gospodarstvo posjetili su predsjednik LAG-a Marinianis Mirko Rončević, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, voditeljica LAG-a Marinianis Renata Butka i stručna suradnica LAG-a Katarina Hranj.

Josip Zajček namjerava kupiti traktor i deset komada teladi ukupne vrijednosti 601.432,50 kuna i pomoć koju je dobio od neprocjenjivog je značenja za njegovo gospodarstvo. Zahvalio je na dobivenoj potpori te istaknuo da planira proširiti farmu gradnjom još jedne staje za tov teladi. Pomoć i podršku pružaju mu roditelj i supruga Marija, a svi vjeruju da će tako osigurati i budućnost troje nasljednika, sedmogodišnje Marte, petogodišnje Katje i dvogodišnjeg Tina. P.Ž.

Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

ZAVRŠEN PROJEKT VAŽAN ZA OSNOVCE, SPORTSKE UDRUGE I REKREATIVCE

Uskoro će učenici dviju osnovnih škola vježbati u moderno uređenoj dvorani

Najčitanije iz rubrike