Autoglas
PRAKTIČAN I UDOBAN

Pretpremijera: Citroën Berlingo
Objavljeno 20. veljače, 2018.
Novi Berlingo imat će premijeru na Salonu automobila u Ženevi, a na hrvatsko će se tržište lansirati na jesen

Treća generacija Citroëna Berlinga nastavlja priču modela s originalnom, jednostavnom i funkcionalnom siluetom karoserije koja se uspješno mijenjala tijekom vremena kako bi postala referenca u “praktičnom smislu”, partner u svim aktivnostima za slobodno vrijeme i svim obiteljima.

Novi Citroën Berlingo nudi robusniji i snažniji stav svestranog vozila. Karoserija je drukčija s pomaknutim vjetrobranskim staklom te višim i kraćim prednjim krajem, postignuta prije svega usvajanjem EMP2 platforme sprijeda, koja Berlingu daje kraći prednji prevjes. Prednji kraj u skladu je s novim identitetom Citroëna s dvostrukim svjetlosnim potpisom te personaliziranim i okruglim svjetlima za maglu.

Tri stražnja sjedala mogu se uvući jednostavnim potezom u prtljažnik, s pomoću komande “Magic flat”. U kombinaciji s također preklopivim sjedalom suvozača to omogućava dobivanje savršeno ravnog poda i mogućnost utovara predmeta do 2,70 metara duljine u izvedbi M i 3,05 metara u izvedbi XL. Tu su i dvoja široka bočna klizna vrata opremljena električnim podizačima stakala. Volumen prtljažnika koji je referenca povećan je za 100 litara kako bi dosegnuo 775 litara u izvedbi M. Lako je dostupan zahvaljujući odižućem prozoru na stražnjim vratima i pokrovu prtljažnika podesivom u dvije razine.

Zahvaljujući platformi EMP2 na prednjem kraju, Berlingo dobiva bolju upravljivost (električni servoupravljač, radijus okretanja) kako bi se optimizirala težina i omogućilo korištenje najnovijih sustava pomoći u vožnji. Stražnji dio dodatno je produžen kako bi se dobilo više tovarnog prostora i optimizirala korisna širina između unutrašnjih blatobrana.

Novi Berlingo ima široki raspon učinkovitih motora, kao što je novi 1.5 BlueHDi motor ili automatski mjenjač EAT8, kao i PureTech 1.2. Ovaj Berlingo će premijeru imati na Salonu automobila u Ženevi, a lansiranje na hrvatsko tržište predviđeno je za jesen.

Milan BUGARIĆ
TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Duljina: 4,40 m izv. M / 4.75 m izvedba XL

Širina: 1,85 m

Visina: 1,81 m

Kapacitet prtljažnika: 775 l - izv. M/1050 l - izvedba XL

Možda ste propustili...