Regija
EDUKACIJA CRVENOG KRIŽA

U Orahovicu došlo 150 ravnatelja
Objavljeno 18. veljače, 2018.

ORAHOVICA - Osječki Crveni križ u Centru za edukaciju Orahovica bio je domaćin ovogodišnjeg, dvodnevnog, sastanka ravnatelja društava Crvenog križa iz cijele Hrvatske. Organizator je Hrvatski Crveni križ, a sastanci se održavaju u cilju što efikasnijeg rada i organiziranja društava.

- Riječ je o sastancima koje prakticiramo svake godine, i to je prilika da se svi zajedno nađemo, razmijenimo iskustva i ideje, da dogovorimo neke nove projekte u skladu s potrebama koje pokazuje teren i koje uviđa središnjica Hrvatskog crvenog križa. Sve je u cilju da se pomogne ljudima u potrebi i da se odgovori na sve izazove koji se događaju u društvu. Na ovim sastancima svake godine obrađujemo aktualne teme s obzirom na društvene okolnosti, često se baziramo na krizne situacije, a ove godine dali smo naglasak na zaštiti osobnih podataka, pitanja interne i eksterne komunikacije iz sve prisutnijih društvenih mreža. Cilj je bio kako i te platforme iskoristiti na najbolji mogući način, a sa željom pomoći ljudima kojima je to potrebno, dok smo isto tako obrađivali čitav niz drugih važnih i korisnih tema koje se tiču nas i naših korisnika – kaže Katarina Zorić, glasnogovornica Hrvatskog crvenog križa te naglašava da je ovaj susret rađen ciljano stavljanjem sudionika u grupe.

- S obzirom na to da je veliki broj ravnatelja ovdje u Orahovici, oko 150, a važno je da svaka osoba dobije pravu informaciju, podijelili smo se u grupe i određene radionice. S manje ljudi puno je lakše i jednostavnije sve odraditi, i to se pokazalo odličnim potezom koji ćemo zasigurno i nadalje prakticirati jer, evo, između sebe u razgovorima smo čuli nove ideje i razmišljanja koje ćemo koristiti u daljnjem radu HCK-a. Prvi uvodni, plenarni dio te naravno onaj završni zaključni odradili su predstavnici Hrvatskog crvenog križa, predsjednik dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik Robert Markt, a ostala predavanja povjerena su članovima užeg tima izvršnog predsjednika te voditeljima službi Hrvatskog crvenog križa – zaključila je Zorić. V.Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike