Mozaik
ŠAJETA I ALEN VITASOVIĆ NASTUPILI U VALPOVU

Proslavljen rođendan Karašičke republike
Objavljeno 19. veljače, 2018.

Posebna je vibra između Slavonije i Istre, a to su u disco clubu “D” u Valpovu dokazali Alen Vitasović i Dražen Turina Šajeta na koncertu održanom u povodu godinu dana od osnutka Karašičke republike, koju su osnovali mladi Valpova i Belišća.

- Alene, Alene! – zaorilo se oko 21 sat kad je, i to nakon dosta vremena, Vitasović stao pred slavonsku publiku i zapjevao svoje najveće hitove. Još se jednom pokazalo da hitovi ne padaju u zaborav, pa su tako i oni koji su se tek rodili u doba nastanka nekih pjesama pjevali uglas od prvog do zadnjeg stiha. Oduševilo je to i samog Vitasovića, koji je priznao da u Valpovu nikada prije nije bio pa mu je koncert u Karašičkoj republici – baš fora!

- Oduševljen sam ovako lijepim prijmom, kako meni tako i Šaji. Taj koncert bazirat ćemo na sigurnosti pa, iako imam novi album, neću maltretirati novim pjesmama, to više što u Slavoniji nisam svirao 12 godina – poručio je Vitasović (koji je ipak zapjevao i Princeov “Purple Rain” na oduševljenje publike, nap. a.) i pozvao Slavonce u Pulu, točnije u Istarsko narodno kazalište, gdje će 17. ožujka održati koncert u povodu 25 godina solo karijere, 35 godina bavljenja glazbom te 50 godina života.

A na svoj je rođendan u Valpovu zapjevao i Šajeta, rekavši da je oduševljen dočekom te gastronomskom ponudom. Naime, samo njemu u čast, jer je na dan koncerta slavio 46. rođendan, napravljena je kulen-torta te “fišajeta” – prema njegovoj ocjeni odličan fiš-paprikaš. Šajo se Slavoncima, pak, odužio svojim hitovima, poput “Party za ekipu”, “Barbara”, “Moji koraki” i brojnim drugim, a zapjevao je i neke druge. Tako se zaorila i “Pokraj Karašice”, ali i prepjev Thompsonove “Lijepa li si”, a u “balaševićevskom” stilu između svake pjesme redao je viceve i šale, kako na svoj tako i na tuđi račun. Publika mu to, dakako, nije zamjerila, a sudeći prema reakcijama publike, Alen i Šajo mogli bi ponovno doći u Slavoniju!

Marija MIHELIĆ
Izvanredan “Slavonac s greškom”

U Rijeci godinama živi Osječanin Vladimir Mikler Lotus, s kojim i Alen i Šajo imaju izvrsnu suradnju. Zahvaljujući njemu, uspjeli smo prije koncerta doći na Šajinu rođendansku proslavu, a dvojica Istrijana imaju za njega samo riječi u superlativu.

- Mikler je izvanredan glazbenik s kojim sam surađivao na festivalima za Hrvatski pleter i napravili smo nekoliko lijepih pjesama - rekao je Vitasović, a Šajeta je rekao da je on Slavonac “s greškom”.

- Svi u Slavoniji snimaju tambure i jedu slavonske delicije, a on stvara genijalan pop i rock i vegetarijanac je, ali je jako dobar i simpatičan glazbenik - našalio se Šajeta, koji je s Miklerom napisao skladbu za Festival domovinskih pjesama, što mu je bilo veliko zadovoljstvo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike