Sport
PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

U Varaždinu odlučili vratari
Objavljeno 18. veljače, 2018.

Rukometaši Spačve-Vinkovci poraženi su u Varaždinu u susretu u kojem se ponovno pokazalo koliko vratari mogu u rukometu imati ključnu ulogu. Vinkovčani su u Varaždinu poraženi s pet pogodaka razlike. Gostujući vratari Stojanović i Ereš obranili su sedam lopti, a na suprotnoj su strani Špikić, Meštrić i Črnila skinuli zajedno 13 udaraca, što je u konačnici bilo presudno. Za momčad Josipa Mečića sve je krenulo dobro. U 12. minuti imali su vodstvo 4:3, a minutu kasnije 5:4, i to je bilo sve što se vinkovačke momčadi tiče. Nakon izjednačenja, Varaždinci su počeli graditi put prema pobjedi. U 19. minuti poveli su 9:7, a “plus dva” održali su do kraja prvog poluvremena. U nastavku su cijelo vrijeme imali od dva do pet pogodaka razlike. Pokušavali su Vinkovčani, stizali na “minus dva”, ali su se potom događale tehničke pogreške ili promašaji. Ponovno je u redovima Vinkovčana najefikasniji bio Marko Vignjević, postigavši ovaj put devet pogodaka. Kod domaćina, uz spomenute vratare, malo bolji od ostalih bili su Černeka, Novak i Levak - svi su postigli pet pogodaka. A. Grgić

VARAŽDIN                      31  (13)
SPAČVA                           26  (11)

VARAŽDIN - GSD Arena. Suci: Ivica Glavinić i Mile Veraja (oba iz Metkovića).

VARAŽDIN 1930: Špikić, Špruk 4, Černeka 6, Novak 5, Stojanović, Glavaš 4(1), Meštrić, Vidaček 2, Črnila, Levak 5, Jurišić, Marić 2, Vrdoljak 3, Koprek.

SPAČVA-VINKOVCI: Stojanović, M. Jurić, Maroš, Ćuk, I. Jurić 3, Mihajlović 3, Vešligaj 1, Nađ 2, Nedić 3, Vignjević 9(3), Božić 3, Vukušić, Lučić, Ranogajec 2, Ereš.

SEDMERCI: Varaždin 1930 2(1), Spačva-Vinkovci 4(3); ISKLJUČENJA: 8 min. Varaždin 1930 (Novak, Vidaček 4, Marić), 12 min. Spačva-Vinkovci (Mihaljević, Vešligaj, Nađ, Nedić, Božić, Ereš).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike