Sport
PRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

Neočekivana i vrijedna
pobjeda Osječana
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Neočekivanu, ali vrlo vrijednu pobjedu ostvarili su osječki malonogometaši na startu proljetnog dijela prvoligaškog prvenstva. Vrgorac je u Zrinjevac stigao kao favorit, ali su Osječani vrlo discipliniranom i odgovornom igrom uspjeli neutralizirati sva suparnikova jaka oružja i na kraju su stigli do trijumfa. Susret nije mogao bolje početi za domaćina jer je već u trećoj minuti “prošla” akcija iz kornera. Izvođač je bio Mijić, a na drugoj vratnici našao se Duvančić, koji je koljenom proslijedio loptu u mrežu - 1:0. Nakon ranog vodstva Osijek Kelmea gosti su očekivano preuzeli inicijativu i imali više od igre, ali nisu obranu domaće momčadi stavili na prevelike muke. Tako su se stvari zbivale negdje do sredine prvog poluvremena kada je Pandurević presjekao loptu u svojoj polovici, povukao kontru “3 na 2”. Očekivalo se kako će proigrati nekog od svojih suigrača, međutim odlučio se na soloakciju koju je završio ne baš jakim udarcem, ali išao je u okvir gola i iznenadio je Hercega na vratima Vrgorca, kojemu je lopta prošla kroz noge i “uskakutala” u mrežu - 2:0. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

U nastavku utakmice, očekivano, gledali smo potpunu dominaciju gostiju, Osijek je rijetko izlazio u napade, ali se zato vrlo čvrsto i pametno branio, pa sve do završnice susreta pogodaka nije bilo, a onda su gosti odlučili riskirati. Uveli su “letećeg vratara” u 35. minuti, što im je vrlo brzo donijelo i plod. Praktično u prvom napadu u takvom omjeru snaga Jurjević je iz lijepo složene akcije smanjio na 2:1. No, kako bi se izbjegla rezultatska dramatika u posljednjim trenucima pobrinuo se iskusni Goran Dakić, koji je ukrao loptu na centru gostima u trenucima kada su im vrata opet bila prazna i mirno pogodio za 3:1. Do kraja Osijek Kelme je na isti način postigao još jedan pogodak, ovaj put je strijelac bio Šalaj, i to udarcem koji je izveo duboko iz svoje polovice, ali je on bio precizan za konačnih i vrijednih 4:1. D. Keler

Osijek Kelme                    4  (2)
Vrgorac                             1  (0)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 300. Suci: Marko Tomić (Gorjani) - 7, Matija Horvatek (Našice) -7. Strijelci: 1:0 Duvančić (3), 2:0 Pandurević (11), 2:1 Jurjević (36), 3:1 Dakić (37), 4:1 Šalaj (39). Žuti kartoni: Horvat, Kraljević (Vrgorac).

OSIJEK KELME: Konrad 6,5, Mijić 6,5, Šalaj 7, Pandurević 6,5, Duvančić 7, Živković -, Tot -, Kundid 6,5, Čurković 5, Grizelj -, Govorko 6, Petrušić -, Čosić -, Dakić 6,5.

VRGORAC: Herceg 5,5, Suton 6, Jurjević 6,5, Martinac 6,5, Horvat 6,5, Rašić -, Kozarić 5,5, Vuković -, Babić 5, Stanković 5,5, Gašpar 6, Erceg -, Marinović -, Kraljević 6.

IGRAČ UTAKMICE: JOSIP ŠALAJ (OSIJEK KELME)

Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike