Sport
DINAMO - HAJDUK (NEDJELJA, 15 SATI)

U Slavoniji je najavljen odličan hrvatski derbi
Objavljeno 17. veljače, 2018.

U nedjelju se u Maksimiru (15 sati) igra najveći hrvatski derbi, dvoboj Dinama i Hajduka. Ogled je to dviju vodećih momčadi prvenstva, a u koji “modri” ulaze s ogromnih 12 bodova prednosti ispred najljućeg rivala.

I Zagrepčani i Splićani silovito su krenuli u drugi dio prvenstva, Dinamo je uvjerljivo apsolvirao derbi u Gradskom vrtu protiv Osijeka (4:2), a Hajduk rutinski prošao Vinkovce i Cibaliju (5:0). U dosadašnjim susretima HNL-a prednost je uvjerljivo na strani maksimirskog kluba (37 - 23 u pobjedama), a ove sezone prva dva susreta završila su pobjedom Dinama u Maksimiru (3:1) te remijem na Poljudu (2:2). U potonjem je bilo svega, od pogodaka, brojnih prilika, dramatičnih preokreta u završnici do velikih sudačkih pogrešaka, te i u nedjelju možemo priželjkivati sve to, osim posljednjeg. U usporedbi s tim posljednjim derbijem, Splićani su ostali bez prvog golgetera i dvostrukog strijelca u tom susretu Ercega, a u redovima Dinama nema više Sigalija, Antolića i Henriqueza.

Zagrepčani kao favoriti ulaze i u ovaj derbi, a ponovno će vjerojatno najviše prijetiti s krilnih pozicija, odakle će se u gostujuću obranu zabadati Soudani i Olmo. Upravo je Soudani obilježio brojne prethodne susrete Dinama i Hajduka, zbog čega je prozvan Mr. Derby.

- Derbi je posebna utakmica, ali među našim momčadima nema nikakvih tajni. Gledao sam Hajdukovu utakmicu protiv Cibalije, jako su dobro ušli u proljetni dio sezone. Lijepo je kad su dvije momčadi uoči derbija u dobroj formi i to bi trebalo garantirati spektakl - rekao je Alžirac i najbolji igrač Dinama.

Hajduk nije često slavio na Maksimiru, no uspjelo mu je to prošlog proljeća, kada je pobijedio sa 2:0. Dobar nastup u Vinkovcima, posebno napadački, podignuo je optimizam u splitskim redovima, što je istaknuo i Ahmed Said Said. Uz vjeru u pozitivan rezultat u nedjelju ganski napadač s talijanskom putovnicom poslao je i poruku najopasnijem strijelcu “modrih” Soudaniju, koji je najavio pobjedu svoje momčad s rezultatom 3:0.

- Soudani nije Bog, mi idemo u Maksimir po pobjedu. Ovo je za sve nas i klub jako važna utakmica. Prošle smo sezone pobijedili u Maksimiru, znam kakav je osjećaj kad dobiješ, ali i kad izgubiš. Moramo biti hrabri te, kako se god utakmica odvijala, ostati koncentrirani i pokušati pobijediti. Ako i pobijedimo, što svi očekujemo, Dinamo će imati i nadalje velikih devet bodova više od nas. Ne smijemo se zamarati trenutnom bodovnom razlikom, nego trebamo učiniti sve da osvojimo sva tri boda - poručio je Said. Trener Kopić, u odnosu prema igračkom kadru koji je imao na raspolaganju u dvoboju s Cibalijom, može računati na dva nova igrača, rumunjskog lijevog beka Filipa i mađarskog krilnog napadača Gyurcsa. G.R./T.B.

Dinamo - Hajduk

Početak: 15 sati (nedjelja)

Livaković-Letica

Stojanović - Juranović

Lešković - Nižić

Benković - Lopez

Sosa - Filip

Doumbia - Radošević

Ademi - Savvas

Moro - Hamza

Soudani - Caktaš

Olmo - Ohandza

Gavranović - Said

Stadion: MaksimirKapacitet: 38.000 gledateljaSudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike