Sport
SAŠA BARIŠIĆ-JAMAN UOČI FINSKOG COCKSA

Ne trebamo se bojati “uhvatiti” rezultat
Objavljeno 17. veljače, 2018.

Za odličnu 2017. godinu rukometaši NEXE-a zasluženo su još jednom dobili titulu najboljeg sportskog kolektiva Našica. Prvi korak prema “nominaciji” za nagradu za tekuću godinu ne samo na razini Grada nego i Osječko-baranjske županije, mogu učiniti u nedjelju kada u našičkoj dvorani OŠ Kralja Tomislava gostuje finski Cocks. Susret je to 2. kola EHF kupa i sudar dviju momčadi koje su u prvom kolu doživjele poraze. Našičani su ipak mogli biti zadovoljniji, poraženi su u gostima u Njemačkoj od branitelja naslova Goppingena (30:27), a Finci su prosuli bodove kod kuće protiv slovenskog Kopera (27:32).

- U Njemačkoj smo pokazali da možemo. Malo nam je nedostajalo. Ne sumnjam kako ćemo se potruditi prikazati dobru igru te, ponovimo li igru kao protiv Nijemaca, mislim da u tom slučaju možemo osvojiti prve bodove u EHF kupu. Doista nam je cilj proći skupinu, ne trebamo se bojati “uhvatiti” rezultat. Posebno je to imperativ pred domaćom publikom koje pozivam da nas, kao i dosad, dođu podržati - rekao je Saša Barišić-Jaman, lijevi vanjski NEXE-a.

Inače, suparnik je u posljednje četiri godine prvak Finske. Prošle su godine također bili u skupini EHF kupa, a ove su sezone igrali kvalifikacije Lige prvaka. U 3. kolu EHF kupa izbacili su slovensku Ribnicu, a u momčadi imaju čak 11 stranaca, najviše Rusa i Bjelorusa. Zato je u našičkoj je momčadi stranac, a zapravo to nije, Barišić-Jaman. Slovenski reprezentativac, rodom iz Brežica, postao je pravi Našičanin. U Našice je stigao 2006. godine, a nakon epizode u Austriji vratio se u zimu 2015. godine. Ovdje je i “pustio korijene”, a nedavno je treći put proglašen najboljim sportašem Našica.

Susret NEXE - Cocks počinje u nedjelju u 18 sati. K.Lacković

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

Najčitanije iz rubrike