Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Mursa-Osijek u Zagreb kod lidera i za produljenje nade
Objavljeno 17. veljače, 2018.

Najbolji odbojkaški klubovi u državi odrađuju 8. kolo po jakosnim skupinama. U 1. kod odbojkaša, derbi je u metropoli gdje će vodeća Mladost tesitrati pobjedničku seriju kluba s Drave. Mursa-Osijek dobila je pet u nizu, šesta nije imperativ, ali igrači Davora Meringera imaju veliku želju i motiv predstaviti se u najboljem izdanju.

- U dosadašnja dva ogleda s Mladosti uzeli smo set na našem parketu. Prethodno gostovanje u Zagrebu nismo dobro odradili, ali spremni smo za popravak dojma - kaže Meringer, koji je svjestan da izgledi nisu na strani “mursaša” u ovoj utakmici. Domaćin još nije izgubio ligaški dvoboj ove sezone, ali Osječani bez pritiska, vjerujemo, mogu biti ravnopravan takmac. Subotnji dvoboj na Savi počinje u 18 sati, a u skupini još igraju Mladost Ribola Kaštela - Rijeka.

Put Zagreba će i odbojkašice Osijeka, koje u 17.45 kreću po bodove koji bi im ostavili nadu za ostanak u elitnoj skupini. Iskustva s Olimpikom nisu dobra, izgubljena su dva ovosezonska ogleda u pet setova, ali sada je poraz zabranjen ako se želi ostati u igri za dva najbolja mjesta u 2. jakosnoj skupini. Nju pak predvodi baš Olimpik, koji ima pet bodova prednosti nad Osječankama, koje će na ovoj utakmici voditi i novi trenerski tandem.

- Ako se nagodinu želi igrati Superliga, nema se više pravo na pogrešku. Pobjeda nas ostavlja u igru, stoga idemo po nju. Igračice su svjesne važnosti, ne samo ove utakmice, ali ova je prva u nizu koju moramo dobiti. Nismo u lakoj poziciji, ali vjerujem da se iz nje možemo izvući - smatra Miroslav Đekić, koji će na klupu zajedno s Dariom Fančovićem. U nedjelju igraju Poreč - Nova Gradiška.

U 3. skupini, vodeća Enna Vukovar gost je Drenove (subota, 18), a još se sastaju Brda (Split) - Zadar. Đakovo je vodeći sastav 4. skupine koja razigrava za prvoligaški ostanak, a u 8. kolu u goste stiže Azena Velika Gorica (subota, 19). Još igraju Rockwool (Rovinj) - Kostrena. N. Benčina

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike