Sport
EP U GAĐANJU ZRAČNIM ORUŽJEM

U Gyoru šestero iz GSD-a Osijek 1784
Objavljeno 17. veljače, 2018.

Najbolji strijelci Starog kontinenta u gađanju zračnim oružjem okupljaju se u Mađarskoj. Gyor je domaćin Europskog prvenstva, koje starta u nedjelju i traje do 26. ovog mjeseca. Nastupit će gotovo 650 natjecatelj(ic)a iz 48 zemalja, a velik broj predstavnika šalje i Hrvatska. Među 25 reprezentativaca čak sedam ih dolazi iz Osječko-baranjske županije.

Šest ih je iz GSD-a Osijek 1784, a svi oni nastupit će u disciplini zračni pištolj. U seniorskoj konkurenciji to je Uroš Kačavenda, a kod juniora kompletnu reprezentaciju čini tercet Leon Luka Ćelić, Borna Butković i Filip Zadravec. Kod juniorki poziv su zaslužile Teodora Šimić i Marijana Matea Štrbac (plus Marija Siladjev), koja će i prva na vatrenu liniju. U nedjelju je čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre mladih u Argentini. Naravno, najbolje osječke i hrvatske pištoljaše nadzirat će i članica stručnog strožera Mirela Skoko Ćelić.

Preostali predstavnik naše regije stiže iz Belog Manastira, Denis Tomašević (Mars) član je juniorske reprezentacije u zračnoj pušci (tu su još Borna Petanjek, Luka Štrbenac, a Josip Sikavica pucat će za OI mladih) te će odraditi dva nastupa (pojedinačno i ekipno), kao i Zadravec i Štrbac u pištolju. Preostali naši reprezentativci triput će izlaziti na liniju, jer će nastupiti i u mix team konkurenciji.

Evo i ostalih naših predstavnika na EP - PIŠTOLJ - seniori: Vlado Cindrić, Ante Krišto; seniorke: Marijana Marović, Lana Skeledžija, Zlatka Hlebec; PUŠKA - seniorke: Snježana Pejčić, Valentina Gustin, Tanja Perec; seniori: Petar Gorša, Marin Čerina, Miran Maričić; juniorke: Petra Hršak, Amadea Urbas, Estera Herceg. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike