Novosti
REAKCIJE NA ISKAZE ANTE RAMLJAKA I MARTINE DALIĆ O AGROKORU

Oporba za smjene, HDZ uzvraća: Bili ste nespremni
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Vezani članci

ODBOR ZA GOSPODARSTVO O AGROKORU

Ante Ramljak: Ako sam pogriješio, spreman sam snositi posljedice

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u petak je izjavio kako od premijera Andreja Plenkovića očekuje da hitno, dekretom smijeni potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić i izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, koje proziva za aferu u tom koncernu, koja, smatra, nadmašuje “sve pljačke i privatizacije”. Beljak je podsjetio kako je Ramljak u četvrtak rekao kako je svjestan da je pogriješio i “da mu je jasno kako u javnosti izgleda kada tvrtku s dva zaposlena u kojoj je radio, a u kojoj su imali oko četiri tisuće kuna netoplaću, sada plaća 250 tisuća kuna tjedno”. Tematsku sjednicu saborskog Odbora za gospodarstvo o Agrokoru ocijenio je unaprijed dogovorenim scenarijem.

Zbog sjednica Odbora za gospodarstvo negodovali su u petak i drugi oporbeni zastupnici te smatraju kako od potpredsjednice Vlade i izvanrednog povjerenika za Agrokor nisu dobili odgovore na pitanja, a glavnim su krivcem imenovali premijera Plenkovića, na što im je iz HDZ-a uzvraćeno kako su za sjednicu bili nespremni i prošli “k'o bosi po trnju”.

“Ministrica Dalić valjda vjeruje da smo idioti. Ne vjerujem ni riječ toga objašnjenja. Možda ona shvaća da je otpisana od strane Plenkovića pa kaže 'ja sam kriva'”, poručio je Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid). Pitanja na koja nema odgovor su brojna, kaže Sinčić i tvrdi kako je za sve odgovoran premijer. “Pozivam ga da se prestane skrivati iza svojih povjerenika i ministara, da dođe u Sabor i odgovori zašto čuva ljude koji se nalaze u sukobu interesa”, rekao je. Mostov Nikola Grmoja pohvalio je “glumce Dalić i Ramljak, koji su se dobro spremili”. “Saznali smo tako da je Škegro genijalac, a tamo gdje nisu znali govoriti, pričali su općenito, uz primjese sentimenta, gotovo uz suzu u oku, izvedba za pet”, ocijenio je Grmoja.

HDZ-ov Josip Borić kaže kako oporba nije postavila ni jedno pitanje o budućnosti Agrokora jer ju to, kaže, i ne zanima. H

Možda ste propustili...