Osijek
STUDENTSKA IZLOŽBA

prOSjačka ulica
Objavljeno 17. veljače, 2018.

Prigodom obilježavanja Svjetskoga dana socijalne pravde, studenti druge godine diplomskoga studija smjera Kulturalni menadžment Odjela za kulturologiju svim će zainteresiranima omogućiti uvid u njihov završni projekt - izložbu naziva „prOSjačka ulica“, koja predstavlja praktički ispitni zadatak iz kolegija Menadžment muzeja i izložbi. Organizatori i voditelji projekta su studenti pod mentorstvom doc. art. Anđelka Mrkonjića i Tomislava Levaka, asistenta.

Projekt je osmišljen kao kreativan osvrt na današnjicu okarakteriziranu neimaštinom, gospodarskom krizom, političkom nestabilnošću, rodnim te klasnim razlikama i problemima koji iz njih proizlaze, uz reprezentaciju pozitivnih aspekata i mogućnosti koje današnjica nudi.

- Izložba je osmišljena kao ulica kroz koju će posjetitelji moći prošetati i vidjeti kućice i popratne instalacije na temu siromaštva. Osim toga, prezentirat će se i brojke koje nam je ustupio Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka, kao i neki drugi popratni sadržaji poput novinskih članaka i prezentacije na temu siromaštva - kaže Kristina Bjelić, studentica. Cilj je izložbe stvoriti empatiju kod posjetitelja i potaknuti ih da se osvrnu oko sebe i pomognu onima kojima je svaki oblik pomoći dobrodošao.

- Nikako nam nije cilj imati isključivo negativan kontekst i zato se na kraju izložbe nalaze i “zvjezdice”, svjetlo u tami, odnosno institucije koje pomažu svima koji se nađu u teškoj situaciji – ističe Bjelić.

Na otvorenju izložbe u Eurodomu u utorak, 20. veljače, s početkom u 17 sati, svi će posjetitelji, između ostaloga, moći čuti i recitacije pjesnika amatera na temu siromaštva. Izložba će biti otvorena do 27. veljače svakim danom od 17 do 20 sati. Ulazak je besplatan. J. Pejaković

Najčitanije iz rubrike