Sport
KEKOVE TRUPE STIŽU U SLAVONIJU

Osijek je ranjen i nastojat će iskaliti bijes na nama
Objavljeno 16. veljače, 2018.
Nogometaši Rijeke su dugo bili superiorni, a onda su im bijelo-plavi ove sezone uspjeli nanijeti dva poraza

Vezani članci

KOGA MIJENJATI ZA RIJEKU?

Promjena će biti, ali trener ih ne želi otkrivati

Trener Osijeka Zoran Zekić dugo je tražio formulu kako nadmudriti starijeg kolegu Matjaža Keka. Strateg momčadi s Kvarnera zadao mu je nekoliko teških “udaraca”, ali Zekić je šutio, radio, učio i čekao svoju priliku. I dočekao ju je ove sezone kada je uspio dva puta nadmudriti Keka i ranjene Riječane.

Trener Osijeka dvaput je izgubio od Keka dok je bio za kormilom Sheriffa iz Tiraspolja. Nije mogao dobiti Rijeku, čiji je igrač bio prije dvanaest godina (deset utakmica, jedan pogodak...), za kormilom Osijeka od 1. rujna 2015. godine. Sve do ove sezone, kada su Zekićeve trupe dvaput bile bolje od Riječana. Dva od sedam jesenskih poraza Rijeke “skrivili” su upravo osječki bijelo-plavi.

Riječani su u prvom dijelu prvenstva plaćali danak europskim utakmicama, odlascima igrača, preslagivanju momčadi... No, u proljetni nastavak krenuli su pobjedom nad Istrom 1961. Pokazali su veoma dobru igru i vatrometom golova najavili proljetno buđenje. Utakmicu po utakmicu, stalno ponavljaju na Rujevici. Nakon Istre 1961. čeka ih Osijek u Gradskom vrtu.

– Izuzetno izazovna utakmica. Osijek je kvalitetan suparnik, na svom terenu nepobjediv do prošlog kola s Dinamom, i jamačno će pokazati u kakvom smo stanju. Imali smo sedam dana vremena pripremiti utakmicu, popraviti neke stvari. Moramo s Osijekom izravnati račune, ostvariti svoj cilj, osvojiti bodove. Jaki su, vidjet ćemo koliko smo mi karakterno kvalitetni - kaže trener Rijeke Matjaž Kek, koji nema većih problema oko sastavljanja momčadi.

– Nema većih probema s ozljedama, osim Gorgona, koji je počeo raditi s loptom. Pavičić je dva dana bio u posebnom tretmanu, vidjet ćemo kako će biti. Svi registrirani igrači konkuriraju za sastav u Osijeku.

Registrirani su i Božinov, Leovac i Grahovac, dakle, mogli bi zaigrati. No, Božinov nije igrao mjesecima, Leovac je izvan ekipe PAOK-a mjesec dana, ali je trenirao, Grahovac je trebao jučer nastupiti za Astau. U kakvu su stanju?

– Svatko od njih priča je za sebe. Nisu došli istodobno, u različitom su stanju, ali treniraju s momčadi i konkuriraju za sastav. Vidjet ćemo... Odlučivat će nekoliko faktora. Novi prošireni roster nudi neke mogućnosti kombiniranja. Ali Grahovac je ovdje tek dva dana, Leovac i Božinov hvataju formu i konce igre momčadi.

Rijeka ima dva ovosezonska osječka ožiljka. A slijedi put u Slavoniju.

– Dugo smo mi bili superiorni, ali ovaj Osijek je momčad iz vrha ljestvice Prve HNL. Ovo je jedan od derbija kola, uz onaj u nedjelju u Maksimiru između Dinama i Hajduka. Očekujem veoma dobru utakmicu, kao što sam rekao, pravi test naših mogućnosti uoči dvostrukog ogleda s Dinamom, u prvenstvu i Kupu. Koncentrirani smo samo na Osijek. Ranjeni su zbog poraza na startu od Dinama, nastojat će iskaliti bijes na nama. Time je veći izazov. Sve ćemo pokušati da bismo došli do bodova. Uz sve poštovanje prema onome što su Osječani napravili ove sezone, u što ubrajam i dvije pobjede nad Rijekom, vjerujem da utakmica može otići na našu stranu - zaključio je Kek. R. I.

Zoran Kvržić

Iz Osijeka se vraćamo s bodovima

Dana 7. kolovoza prošle godine u čudnoj utakmici i porazu u Osijeku (1:0) Zoran Kvržić igrao je 76 minuta za Rijeku. Bilo je to još doba Vešovića, Gavranovića, Mišića, Eleza... Ovo je neka nova riječka momčad, a bivši igrač Osijeka kaže “ponovno dobra”.

– Dobro smo otvorili sezonu, atmosfera u svlačionici je odlična, imamo kvalitetnu momčad.

Kvržić je bio zapažen u prvoj utakmici nastavka prvenstva protiv Puljana, probijao je po desnom krilu, igrao za druge... Imao je i jednu dobru priliku.

- Nije bitno tko će zabiti, ali moramo pokazati da smo Rijeka. Znamo, Osijek je težak suparnik, dovoljno je kazati da su nas dobili dvaput u prvom dijelu sezone. Prepuštamo im ulogu favorita kao domaćinu, ali naša je filozofija samo jedna - u svakoj utakmici uzeti bodove. Ovi u Osijeku bit će još slađi. I bitni u utrci za drugo mjesto - poručio je nekadašnji bijelo-plavi Zoran Kvržić.

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

Najčitanije iz rubrike