Sport
TAEKWONDO

Novi bodovi za reprezentaciju
Objavljeno 15. veljače, 2018.

U sportskoj dvorani u Vrbovcu održan je M-2 2018 taekwondo turnir, koji organizira Taekwondo klub Rugvica. To je bio ujedno i drugi izborni turnir za juniorsku reprezentaciju za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati u Hammametu u Tunisu. Na turniru su nastupila 404 natjecatelja iz više od 60 klubova iz Češke, Slovenije, Slovačke, Mađarske, BiH, Kosova i Hrvatske. Taekwondo klub Osijek nastupio je s tri svoja člana.

U muškoj juniorskoj konkurenciji Denis Bakunić (- 68 kg) u ujednačenoj je borbi za medalju,izgubio od Dominika Kontenta iz zagrebačkog Metalca, inače drugog nositelja skupine, koji je poslije i bio pobjednik turnira. Isti put imao je i njegov klupski kolega u težoj kategoriji, Matej Volarević (- 78 kg), koji je u borbi za medalju izgubio od Ivana Diega Ćosića iz zagrebačke Dubrave sa 15:10, trećeg nositelja skupine, i tako ostao na korak do medalje i reprezentativnih bodova. U kategoriji do 48 kg Marko Šimon odrađuje odličan posao i u borbi za finale pobjeđuje Karla Martinčevića iz zagrebačkog Kondora 18:11, a u finalu ga dočekuje brončani s prošlogodišnjeg juniorskog Europskog prvenstva, predstavnik Div Knina, Josip Teskera, koji se pokazao kao tvrd orah i Marko se na kraju morao zadovoljiti srebrnom medaljom i dodatnim reprezentativnim bodovima. Treba napomenuti da je Marko tek početkom ove godine ušao u juniorsku konkurenciju.

Svoje predstavnike imao je i vinkovački Sajnami. U kategoriji mlađih kadeta zlatom se okitio Borna Dujić, a Mia Fernbach izborila je broncu. U kategoriji kadeta broncu je osvojila Gabrijela Plašć, a Patrik Sučić ostao je bez medalje.

U kategoriji juniora Dominik Greifenstein osvojio je broncu izgubivši u polufinalu od predstavnika Marjana s rezultatom 14:15, a Fran Čopčić ostao je bez medalje. Tako je Dominik dobio nove bodove za juniorsku reprezentaciju. U kategoriji seniora još je nastupila Doris Lukić. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike