Regija
POŽEŠKO-SLAVONSKI VATROGASCI

Uvježbali se u simulatoru plamenih udara
Objavljeno 15. veljače, 2018.

NAŠICE - Operativni vatrogasci Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije uspješno su završili edukaciju u simulatoru plamenih udara koji se nalazi u Našicama. DVD Našice jedno je od dva društva u Slavoniji i Baranji koje posjeduje simulator plamenih udara. Riječ je pokretnom vježbalištu za simulaciju plamenih udara koje je našičkom DVD-u prošle godine isporučila Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije. Vježbalište plamenih udara namjenski je dizajniran objekt koji kao energent koristi plin propan u optimalnim količinama u odnosu na geometrijske parametre prostorija i time pruža najsigurniji ambijent za učenje vatrogasaca o razvoju požara u zatvorenom prostoru i demonstraciju tehnika kontrole i suzbijanja požara.

Također, predstavlja i najekonomičniji način uvježbavanja vatrogasaca u realnim i kontroliranim uvjetima. Treniranje unutarnje navale za gašenje požara u zatvorenom prostoru danas je vrlo važno, a isto tako vatrogasci trebaju imati teorijsko i praktično znanje o tome kako se požar razvija i kako se ponaša u širokom spektru ventilacijskih parametra, u jednodijelnim i višedijelnim prostorima i strukturama.

Teorijsko i vježbovno osposobljavanje u trajanju od dva dana završili su vatrogasci iz Požege, Velike, Kutjeva, Lipika, Kaptola i Pakraca.S.Fridl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike