Kultura
ZAVRŠENO SNIMANJE NOVOG FILMA VINKA BREŠANA

Koja je ovo država!
Objavljeno 15. veljače, 2018.

U Zagrebu je završeno snimanje novog dugometražnog igranog filma redatelja Vinka Brešana, crne komedije “Koja je ovo država!”. Priprema je trajala oko dvije godine, a snimanje gotovo dva mjeseca. Na projektu je bilo angažirano više od 200 ljudi.

Film sačinjavaju tri priče čiju strukturu i međusobnu povezanost otkrivamo tijekom filma. Nositelj prve priče je General, druge Ministar, a treće priče razbješnjeli umirovljenici. Osnova zapleta je motiv da se ministar, koji je došao položiti kamen temeljac za novo krilo kaznionice, sam zaključao u zatvorsku ćeliju iz koje nikako ne želi izaći...

Scenarij potpisuje Mate Matišić kojemu je ovo već treća suradnja s Brešanom, producent je Ivan Maloča, direktor fotografije Branko Linta, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Ana Bulajić Črček, izvršna producentica Maja Vukić.

Glume: Krešo Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Zdenko Jelčić, Mate Gulin, Slobodan Milovanović, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Dražen Kuhn, Goran Grgić, Goran i Bojan Navojec..., a predsjednika RH igra ikona europskog umjetničkog filma, Daniel Olbrychski.

Vinko Brešan, redatelj je nekih od najnagrađivanijih i najgledanijih hrvatskih filmova „Kako je počeo rat na mom otoku“, „Maršal“ i „Svećenikova djeca“, koje je u Hrvatskoj gledalo više od 600 000 kino gledatelja. Film „KOJA JE OVO DRŽAVA!“, pun je originalnih motiva, apsurdnih i nadrealnih prizora a dolazi u hrvatska kina krajem godine. N.Vek.

Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike