TvObzor
11. IZDANJE OUTLOOKA U PULI

Najbolje od bass-glazbe za ulaz u drugo desetljeće
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Proslava deset godina Outlook festivala u rujnu prošle godine na tvrđavi Punta Christo pokraj Pule okupila je tisuće ljubitelja bass-glazbe i vodećih svjetskih imena tog žanra. Nastavljajući tradiciju predstavljanja novih talenata te poštovanja glazbenih legendi, u prvom valu izvođača 11. Outlook festival tako najavljuje imena kao što su J Hus, Stefflon Don, Kojey Radical, Mist, Madam X, Children of Zeus, AJ Tracey, David Rodigan, Channel One, Bonobo, Andy C, Noisia i Digital Mystikz. Uvijek raznolik i dinamičan popis izvođača uključuje najbolje od bass, d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep glazbenih žanrova, i to će se na najjačim svjetskim razglasima moći doživjeti od 6. do 9. rujna 2018.

Kao i svake godine, Outlook će biti otvoren spektakularnim koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, i to u srijedu, 5. rujna. U Outlook festival uvodi nas tako Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE, koji će s 20-članim Outlook Orchestrom izvesti glazbu koja je obilježila 40 godina karijere ovog legendarnog radijskog voditelja. Maestro ambijentalne glazbe Bonobo uživo će odsvirati svoj posljednji i cijenjeni album “Migration”, a na popis je upravo dodan i jedan od najutjecajnijih britanskih glazbenika današnjice i kum grimea - Wiley.

U četiri ostala festivalska dana na štinjanskoj tvrđavi zaredat će se impresivni nastupi preko 300 izvođača na osam pozornica koji će nam donijeti više od 380 sati dobre glazbe. Stiže tako zlatni dečko Velike Britanije, J Hus, sa svojom zaraznom mješavinom rapa i afrobeata, a tu je i kraljica dancehalla Stefflon Don, koja osvaja svojom vještinom slaganja stihova o ženskoj snazi i životu ulice. Tu su i jaka imena Grimea i rapa: AJ Tracey, Killa P., YGG, Lady Leshurr, Jaykae, Kamakaze, Grandmixxer, Trends i Boylan. I ove godine na pravi način predstavit će se i hip-hop scena, a predvode je MIST, Melanin 9, Ocean Wisdom, Devilman. Alternativniji i nježniji hip-hop slušat ćemo na nastupima Fatime, Open Mike Eaglea, MC Miss Red, Goth-Trada, Ryan De La Cruza, Ezra Collectivea i Layfullstopa i Eve Lazarus. Dub i reggae srce su Outlook festivala od prvog izdanja, a Jah Shaka, Channel One, Iration Steppas, Johnny Clarke i Dub Asante bend te Dub Smugglers samo su neka od imena koja i ove godine održavaju tu tradiciju. Na tvrđavu se penje i prva dama bass-glazbe Madam X, zatim Loefah, Jubilee, Commodo, Gantz i Lamont, Kahn, Neek.

Ove godine Outlook festival odlučio je nagraditi vjernu, ali i novu publiku nikad povoljnijim regionalnim festivalskim ulaznicama ranograbilicama po cijeni od 400 kuna za četiri dana i noći, dok je cijena regionalne ulaznice za koncert otvorenja 240 kuna. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

NOVI CD I BLU-RAY “JOSIPA LISAC FROM CROATIA RECORDS STUDIO... TU U MOJOJ DUŠI STANUJEŠ...”

Dvanaest pjesama u novim aranžmanima kao presjek karijere

MEGATON LEVIATHAN: MAGE (BLOOD MUSIC)

Zima dolazi, sunce zalazi